Inventech Menu
Dutch

Vocht

Voeding

De hoeveelheid vocht in grondstoffen, halffabricaten en eindproducten is van invloed op de verwerking, de houdbaarheid (of bewaring) en de kwaliteit van voedingsproducten. Én op de prijs wanneer producten in bulk worden verhandeld. Ook energiebesparing in een droogproces is een veel voorkomende reden om vocht te meten.

Vochtanalyse is dan ook belangrijk in levensmiddelen; of het nu gaat om soja, cacao, koffie, melkpoeder, aardappelvlokken en -granulaat of zetmeel. Het meten van het vochtgehalte in uw product geeft u belangrijke kennis om uw productieproces te optimaliseren. 

Maar hoe kiest u nu de juiste methode? Dat hangt samen met een veelheid aan factoren, waaronder de snelheid waarmee u wilt meten, de plaats, hoe accuraat de meting moet zijn én de vorm van het product. Onze product managers kunnen u precies vertellen welke methode van de meeste waarde is voor uw proces.

 

Vochtanalyse in voeding voor kwaliteitscontrole, energiebesparing en het verbeteren van product kwaliteit.

Bent u benieuwd wat het meten van vocht voor uw voedingsproduct en proces kan betekenen?

In-line vocht en dichtheid meten

TEWS

Vochtanalyse onafhankelijk van de afmeting, kleur, bulkdichtheid en massa met gepatenteerde microgolf techniek van TEWS.

Product bekijken

Vochtanalyse op elke plek

TEWS

Flexibele vochtanalyse onafhankelijk van kleur, dichtheid en massa. Snel en accuraat het vochtgehalte meten met microgolf resonantie technologie.

Product bekijken
330_xm_moisture_analyser.png

Het perfecte instapmodel voor het meten van vocht

Precisa

Vocht meten met Zwitserse precisie met de vochtbalans van Precisa

Product bekijken

Programmeerbare spectrofotometrische sensor voor real-time metingen

ITPhotonics

Polispec VIS-NIT is een zeer robuuste spectrofotometrische sensor die eenvoudig worden geïntegreerd in/op elk gewenst punt van de productielijn.

Product bekijken

High-end NIR analyzer voor lab en real-time procesanalyse

ITPhotonics

Polispec NIR bij uitstek geschikt voor de analyse van zeer verschillende matrices; van de meest reflecterende tot de meest absorberende.

Product bekijken

Lichte spectrofotometer voor draagbare en at-line toepassingen

ITPhotonics

Bijzonder geschikt voor de analyse van macro-elementen, geheel homogene en minder homogene producten en producten in stromende vloeistoffen.   

Product bekijken
Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen