Inventech Menu
Dutch

In-line vocht meten in aardappelvlokken en granulaat

Voor een hoogwaardige kwaliteit aardappelvlokken en -granulaat en een optimaal proces

Bij de verwerking van aardappelen tot aardappelvlokken en -granulaat is het onttrekken van vocht de belangrijkste processtap. Vocht wordt op tienden van procenten van het proces gestuurd om rendementsverlies te voorkomen. Door hoogwaardige real-time, in-line vochtanalysers te plaatsen boven de aardappelvlokkenlijnen en/of bijvoorbeeld onder de aardappelgranulaatbunkers, kan de operator het proces direct bijsturen. De temperatuurinstellingen in de lijn kunnen worden aangepast, maar bijvoorbeeld ook de verblijftijd in de lijn. Voordeel van een real-time of continue meting is ook dat zowel afval als energie worden gereduceerd. Daarnaast kan een constante hoogwaardige productkwaliteit worden gegarandeerd.

Maak gebruik van de gepatenteerde microgolfresonantietechniek voor het meten van vocht in aardappelvlokken en -granulaat

Een snelle en accurate analyse van het vochtgehalte in aardappelvlokken en -granulaat levert u dus op vele vlakken winst op. Met de gepatenteerde microgolf resonantie techniek van TEWS Elektronik meet u het vochtgehalte in uw product onafhankelijk van afmeting, kleur, (bulk)dichtheid en massa.

De TEWS sensor meet in-line het vocht zowel aan de oppervlakte als in de kern van het de vlokken en het granulaat. Doordat verandering van kleur, dichtheid en massa van het product geen invloed hebben op de  meting is het resultaat betrouwbaar en nauwkeurig. In-line installatie van de vochtsensor is bijvoorbeeld mogelijk boven of onder een transportband, in een silo of in een transportbuis (eventueel als by-pass). Maar ook at-line biedt de sensor uitkomst voor uw routine controle.

Vocht meten in een sproeidroogproces met de in-line analyser van TEWS

Bekijk hier het meten van vocht met de microgolfresonantietechniek van TEWS in een sproeidroogproces

 

Inventech is dé specialist voor het meten van vocht in aardappelvlokken en -granulaat

Heeft u interesse in een test of wenst u meer informatie over het meten van aardappelvlokken of aardappelgranulaat? Neemt u  dan contact op met Product Manager Kees van der Sar voor meer informatie over het meten van vocht in aardappelvlokken of granulaat. 

 

Neem vandaag nog contact met ons op

Vocht meten in aardappelvlokken en granulaat

Inventech -dé specialist in het meten van vocht in aardappelvlokken en granulaat