Inventech Menu
Dutch

Viscositeit

Voeding

In uiteenlopende processen binnen tal van industrieën speelt viscositeit een sleutelrol in het aansturen van het productieproces. De viscositeit van een product heeft invloed op de efficiëntie van het proces en daarmee de productiekosten.

Met de kennis over deze parameter zijn voedingsproducenten in staat om de viscositeit van hun producten te beheersen en processen direct aan te sturen. Bijvoorbeeld in de (melk)poederproductie waar het sturen op de viscositeit in de vloeibare fase bijdraagt aan een efficiënter sproeidroogproces. Of in de productie van (aroma)pasta’s, sauzen, crèmes of fondants waarbij kennis over de viscositeit het proces van drogen en afvullen optimaliseren en (mede) zorgdragen voor een consistent hoogwaardige kwaliteit van het eindproduct.

Wij bieden een breed pakket aan betrouwbare viscositeitsmeters en onze product specialisten helpen u graag met het vinden van de juiste voor uw proces:

Bent u benieuwd welke viscositeitsmeter uw proces kan optimaliseren?

Inventech Benelux helpt u graag bij het vinden van de juiste oplossing die het meest waardevol is voor uw proces en product.

Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen
Snel en eenvoudig meten op elke plek

Snel en eenvoudig meten op elke plek

Sofraser

Met de benchtop en at-line viscositeitsmetingen van Sofraser meet u de viscositeit van uw snel en eenvoudig op elke gewenste lokatie.

Product bekijken
In-line viscositeit onder controle

In-line viscositeit onder controle

Sofraser

Meet in-line de dynamische viscositeit en dichtheid bij resonantiefrequentie en bepaal de kinematische viscositeit, ook bij hoge temperaturen en druk.

Product bekijken