Inventech Benelux Menu

Vochtanalyse in cacao

Cacao; wie is er nou niet dol op? Heerlijk in de winter als warme chocolademelk. De schappen liggen vol met diverse merken die het lekkerste kopje chocolademelk aan de consument beloven. Buitenom het gebruik van de beste cacaobonen, is ook de vochtgraad zeer bepalend voor de houdbaarheid en de smaakbeleving c.q. productkwaliteit. Fabrikanten moeten kunnen vertrouwen op een betrouwbare vochtanalyse van de cacao om de juiste vochtgraad door het gehele proces te kunnen waarborgen of te optimaliseren.

De toepassing van een vochtanalyse in cacao

Meerdere processen vinden plaats tussen het plukken van cacaobonen en het (eind)product. Een vochtanalyse maakt deel uit van de meeste stappen binnen het proces, zoals bij de kwaliteitscontrole van het cacao en de voltooiing van het brandproces. In deze gevallen wordt een vochtanalyse van cacao toegepast om de vochtgraad te bevestigen in plaats van het te beheersen – een procedure die uitgevoerd wordt met grote industriële drogers of ander apparatuur.

De service engineers van onze VCA-gecertificeerde service afdeling zijn echte vakspecialisten die graag hun kennis over vochtanalyse in cacao met u delen in de vorm van installatie, training en onderhoud.

Inventech; dé specialist in vochtanalyse van cacao

Onze instrumenten van gerenommeerde merken staan garant voor een accurate en prompte vochtanalyse in cacao. Onze product managers bekijken graag welke oplossing het meest geschikt is voor uw applicatie. 

Meer informatie over vochtanalyse in cacao?

Heeft de bovenstaande webpagina u nog niet alle gewenste informatie gegeven over vochtanalyse in cacao? Aarzel dan niet. Onze product managers staan u graag te woord en informeren u graag  over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Neem contact op met Inventech

Specialist in geavanceerde analyse instrumenten.