Inventech Menu
Dutch

Refractie & Brix

Voeding

Het meten van de concentratie (Brix) ofwel de refractie-index (RI) in een product is belangrijk voor beheersing van uw proces. Een nauwkeurige meting van de concentratie (%-gewicht), vloeistofdichtheid (% droge stof), Refractie-index (RI) of Brix in vloeistoffen of slurries geeft veel informatie over uw product. Zo is de basissamenstelling van grondstoffen cruciaal voor een optimaal productieproces met als resultaat een consistent eindproduct. Het meten van de Brix-waarde is dan ook een bekende toepassing in de voedingsmiddelen en drankenindustrie voor productherkenning, -samenstelling en bepaling van de productzuiverheid. Denk bijvoorbeeld aan de productie van tomatenpuree of -saus, frisdranken, vruchtensappen, snoep, gelatine, tofu, sojamelk of afvalwater.

Wanneer u de concentratie in uw product onder controle heeft wordt productie efficiënter en goedkoper. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste refractometer voor uw proces;  

Verbeter het proces en de kwaliteit van levensmiddelen met Brix

Wanneer u de concentratie in uw product onder controle heeft wordt productie efficiënter en goedkoper. Hoe dat voor u werkt? Daar vertellen wij u graag persoonlijk meer over.

In-line refractie of Brix meten

Atago

Nauwkeurig en directe in uw proces de concentratie (Brix) meten met de robuuste refractometers van Atago.

Product bekijken
Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen