Inventech Menu
Dutch

Viscositeit

Chemie

In uiteenlopende processen binnen tal van industrieën speelt viscositeit een sleutelrol in het aansturen van het productieproces. De viscositeit van een product heeft invloed op de efficiëntie van uw proces en daarmee vaak de productiekosten.

Met de kennis over deze parameter zijn producten in de chemische of maakindustrie in staat om de viscositeit van hun producten te beheersen en processen direct aan te sturen. Bijvoorbeeld in de productie van complexe vloeistoffen als coatings, verven en inkten, die moeten worden vervaardigd en gebruikt binnen strikte parameters om de gewenste vloeibaarheid, dikte en beeldkarakteristieken te bereiken. Maar denk ook aan polyurethaan, colloïdaal silica, melamineharsen en -kunststoffen, anaerobe vergisting of de ontwikkeling van enzymen, waarbij stabiliteit, nauwkeurigheid en/of temperatuur zeer belangrijk zijn. De steeds hogere eisen die worden gesteld aan kwaliteit en veiligheid zorgen voor complexere metingen, maar leveren organisaties ook weer winst op in het productieproces; zoals scrapreductie, energiebesparing en een kortere time-to market bijvoorbeeld. 

Bekijk ook onze vijf vragen aan uw leverancier bij aanschaf van een viscositeitsmeter. Onze product managers adviseren u graag over de juiste viscositeitmeting voor uw productieproces:

Bent u benieuwd welke viscositeitsmeter uw proces kan optimaliseren?

Inventech Benelux biedt een brede range aan viscositeitsmeters voor de chemische industrie.

Snel en eenvoudig meten op elke plek

Sofraser

Met de benchtop en at-line viscositeitsmetingen van Sofraser meet u de viscositeit van uw snel en eenvoudig op elke gewenste lokatie.

Product bekijken

In-line viscositeit onder controle

Sofraser

Meet in-line de dynamische viscositeit en dichtheid bij resonantiefrequentie en bepaal de kinematische viscositeit, ook bij hoge temperaturen en druk.

Product bekijken

Automatische meting bij referentie-temperatuur voor ruwe aardolie applicaties

Sofraser

Optimale procescontrole bereiken door viscositeit te meten bij referentietemperatuur. Continue kwaliteitscontrole in ruwe aardolie applicaties.

Product bekijken
soflux-extrusion_viscometer.png

De enige viscositeitsmeter voor extrusietoepassingen

Sofraser

Sofraser's viscometers meten bij hoge temperatuur en zijn ontworpen om extreem hoge viscositeiten te meten.

Product bekijken
Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen