Inventech Menu
Dutch

Vraag 1: HOE GEMAKKELIJK is de installatie?

Laat de installatietijd en het gebruik van de sensor niet uw eerste bron van frustratie zijn. Vraag naar oplossingen die snel kunnen worden gedefinieerd, die slechts minimale wijzigingen in het proces vereisen en die op elke plek kunnen worden geïnstalleerd. Draag zorg voor toegankelijkheid en trainingsgemak.

Vraag 2: HOE HOOG EN CONSISTENT is de gevoeligheid?

Om een nuttige en betrouwbare meting te krijgen, moet de sensorgevoeligheid hoog en constant zijn. Het is noodzakelijk dat de prestaties van de sensor niet worden verstoord door deeltjes of bellen. Turbulenties kunnen ook instabiliteit veroorzaken in het te meten product; controleer of de analyzer is uitgerust met een geïntegreerd stroomdempingsysteem.

Vraag 3: HOEVEEL TIJD AAN ONDERHOUD EN SCHOONMAAK is mijn team kwijt?

Het is essentieel om een sensor te hebben die in slechts een paar minuten gemakkelijk kan worden gereinigd of die zelfreinigend is (CIP). Kies ook een sensor zonder aan slijtage onderhevige delen en een sensor die drift- en onderhoudsvrij is. Controleer de garantieperiode van de sensor die u het vertrouwen geeft in een goede koop. Zo bespaart u tijd én budget.

Bekijk hier onze EHEDG-gecertificeerde of sanitaire viscometer. 

Vraag 4: HOE GROOT ZIJN DE VARIATIES die worden ondersteund?

Zorg ervoor dat u een analyzer kiest die niet beschadigd raakt of kapot gaat door drukoverschrijding van viscositeit, het schuren van deeltjes of hechting van chemische stoffen. Ook is het bij sommige toepassingen essentieel om een technologie te selecteren die een hoge gevoeligheid biedt over een breed meetbereik.

De MIVI viscometer loopt bijvoorbeeld niet vast in hoog viskeuze vloeistoffen, zoals kruidenmixen en pasta's, maar bijvoorbeeld ook niet in verf, lijmen en kitten. 

Vraag 5: HOE BETROKKEN is uw leverancier na verkoop?

Kies een leverancier die kennis van zaken heeft wanneer het gaat om viscometrie en die kennis heeft van zijn producten. Zorg ervoor dat de leverancier een opgeleide technische support afdeling heeft die snel kan reageren wanneer het gaat om onderhoud en kalibratie.

 

Neem contact met ons op over de juiste viscometer voor uw applicatie

Inventech helpt u graag bij het vinden van de juiste viscositeitsmeter voor uw applicatie. Neem daarvoor contact op met onze product specialist en specialist in viscometrie John Heidenreich, via tel.nr.: 0162-4604040 of email.

Neem vandaag nog contact op met Inventech

5 vragen aan uw leverancier bij aankoop van een viscometer

Zo heeft u alleen maar profijt van uw viscositeitsmeter!