Inventech Menu
Dutch

Stof

Chemie

Bedrijven in de (chemische) industrie stoten gassen uit. Deze uitstoot moet gemeten worden voor onder meer vergunningen, kwaliteitsborging of garantie van installaties. Door het meten van stofemissie bent u in staat de veiligheid en gezondheid te bewaken en uw productieproces te beheersen en tijdig bij te sturen. 

Voor alle productieprocessen in de chemische of maakindustrie, zoals de papierindustrie, de cement- en de staalindustrie bieden wij een passende oplossing. Een veel voorkomende applicatie is het bewaken van stoffilters in een proces om shut-down of zelfs stofexplosies te voorkomen. Ook voor continue monitoring en/of het met hoge gevoeligheid meten van lage stofconcentraties, zowel kwantitatief (mg/m3) als kwalitatief, kunt u bij ons terecht. Al onze analysers zijn gecertificeerd volgens de laatste normen en standaarden en stellen u in staat zowel technisch als commercieel de beste oplossing te selecteren voor uw proces.

Stofmetingen dragen bij aan een soepel en efficiënt productieproces.

Wanneer u moet voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van emissie is het continu meten van stofemissie een belangrijke meting.Wilt u weten welke stofmeting het meest geschikt is voor uw proces? Neem daarvoor contact op met onze productmanagers.

Extractieve stofmeting

Durag

Kies voor een extractieve stofmeting wanneer de procesomstandigheden niet geschikt zijn voor een in-situ meting. Sample name uit proces of omgeving.

Product bekijken

Tribo-elektrische stofmonitor

Durag

Met de Tribo-elektrische stofmonitoren van Durag bewaakt u continu de stofdoorslag in een (droog)rookgaskanaal bijvoorbeeld na een stoffilter.

Product bekijken

Optische meting met laser of licht

Durag

Meet continu de laagste stofconcentraties, zowel kwantitatief (mg/m3) als kwalitatief (%), met optische stofanalyzers van Durag.

Product bekijken

Flowmeting

Durag

Meet de gassnelheid in een kanaal op basis van verschildruk of door middel van het Ultrasoon meetprincipe met de robuuste analyzers van Durag.

Product bekijken
Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen