Inventech Menu
Dutch

Vocht

Chemie

Het meten van het vochtgehalte in uw product geeft u belangrijke kennis die u kunt gebruiken om het productieproces te optimaliseren. Met de kennis over deze parameter kunt u de kwaliteit van uw product waarborgen en verbeteren.

Binnen de chemische industrie is energiebesparing in een droogproces een veel voorkomende reden om vocht te meten. Producenten willen veelal niet te veel drogen; dat kost energie en maakt het product lichter. Bij recycling van plastics en de productieprocessen waarin garen en vezels worden gebruikt, heeft een teveel aan vocht zelfs een negatieve invloed op de kwaliteit. Vochtbeheersing is hier een must en bepalend voor de structuur en de sterkte van het product. Kennis van deze parameter helpt producenten bij productverbetering en –innovatie en het optimaliseren van het productieproces.

 

Vochtanalyse voor energiebesparing en kwaliteitscontrole

Bent u benieuwd wat vochtanalyse voor uw proces kan betekenen? Vraag het onze product specialisten. Zij kunnen u ook alles vertellen over de beste methode voor uw applicatie en de winst die dit oplevert in uw proces én voor uw organisatie.

Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen
In-line NIR analyse

In-line NIR analyse

Viavi

De in-line spectrometers van Viavi geven u een betrouwbaar real-time resultaat in het spectrale bereik van 950nm tot 1650nm.

Product bekijken
In-line vocht en dichtheid meten

In-line vocht en dichtheid meten

TEWS Elektronik

Vochtanalyse onafhankelijk van de afmeting, kleur, bulkdichtheid en massa met gepatenteerde microgolf techniek van TEWS Elektronik.

Product bekijken
Vochtanalyse op elke plek

Vochtanalyse op elke plek

TEWS Elektronik

Flexibele vochtanalyse onafhankelijk van kleur, dichtheid en massa. Snel en accuraat het vochtgehalte meten met microgolf resonantie technologie.

Product bekijken
Lage concentraties vocht in droge gassen

Lage concentraties vocht in droge gassen

Teledyne

Eenvoudig het vochtgehalte of dauwpunt meten in droge gassen. Continue of handheld meting met laag dauwpunt: -100 tot +20°C

Product bekijken
Handheld full-range spectrometer

Handheld full-range spectrometer

ASD

Snelle en nauwkeurige NIR analyse op elke gewenste locatie. Eenvoudig in gebruik door ingebouwde GPS en lichtgewicht batterijen.

Product bekijken

Complexe datasets snel, gemakkelijk en nauwkeurig analyseren

CAMO

Unscrambler® van CAMO geeft u meer inzicht in uw data en zorgt ervoor dat u de ROI in product(kwaliteit) en proces verhoogt

Product bekijken