Inventech Menu
Dutch

Voor een in-line viscositeitsmeting in destillatie- en verdampingsprocessen van MDI/TDI Polyurethanen

MDI/TDI
Polyurethanen worden geproduceerd door een isocyanaat, meestal TDI (tolueendiisocyanaat) of MDI (methyleendifenyldiisocyanaat), te laten reageren met een polyol (bijvoorbeeld ethyleen- of propyleenglycol). Afhankelijk van het verwachte eindproduct worden additieven of andere ingrediënten toegevoegd om de gewenste formulering te verkrijgen.
 
Tijdens het productieproces worden grondstoffen vanuit hun opslagtank naar een drukreactor gepompt, waar ze worden verwarmd en geroerd, waarbij druk en temperatuur worden gecontroleerd.

Opbrengst verhogen polyurethaan

"Pure" MDI of TDI wordt geproduceerd door de reactie van een diamine (MDA of TDA) met fosgeen. De ruwe diisocyanaten worden vervolgens gefractioneerd in een destillatiekolom om zuiverdere mengsels van isomeren te produceren. Aan de onderkant van de kolom wordt een mengsel van MDI of TDI en teer door een verdampings- en droogproces gestuurd voor terugwinning om de opbrengst van de MDI/TDI-eenheid te verhogen.

Viscositeit is een cruciale parameter voor de verdamping van MDI/TDI

Viscositeit is een cruciale parameter voor de verdamping van MDI/TDI en kan ook gunstig zijn in andere productiecycli. Nauwkeurige controle van viscositeit en temperatuur maakt het mogelijk om het gehalte aan verdamperresidu nauwkeurig te bewaken, wat op zijn beurt betrouwbare informatie geeft over de goede werking van het proces. 

Door de installatie van een MIVI-viscosimeter kan een viscositeitsmeting direct op de reactor of op een leidinghoek, aan de uitlaat van de verdamper of de destillatietoren worden uitgevoerd. Met de MIVI-viscosimeter kan het residu worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er voldoende product is teruggewonnen. Het maakt het ook mogelijk om de uiteindelijke kwaliteit van het product te controleren.

 

Meer informatie over een viscositeitsmeting polyurethaan?

Voor meer informatie neemt u contact op met Product Manager John Heidenreich via tel.nr.: 0162-460404 of via email

Neem vandaag nog contact op met Inventech

Viscositeitsmeting polyurethaan

Voor een in-line viscositeitsmeting in destillatie- en verdampingsprocessen van MDI/TDI Polyurethanen