Inventech Menu
Dutch
sojabonen-en-sojamelk-brix.jpg

Concentratiemeting van Namago (bonenpasta) met in-line BRIX

Namago (bonenpasta) kan in concentratie variëren, afhankelijk van de hoeveelheid vocht die sojabonen bevatten en hoeveel water wordt opgenomen tijdens het weekproces. De concentratie wordt aangepast door water toe te voegen, afhankelijk van de hardheid ervan. Tijdens het onderdompelen en weken van de bonenpasta wordt direct een BRIX of concentratiemeting uitgevoerd. 

Sojamelk kan worden onderverdeeld in niet-aangepaste, bereide sojamelk en sojamelkdranken, afhankelijk van de hoeveelheid soja die overblijft als vaste stof. Hierdoor is het monitoren van de sojaconcentratie een van de belangrijke factoren.

Foto door rawpixel.com op Freepik

 

 

In-line BRIX-meting tijdens mengproces tofu en sojamelk

Het mengverhouding feedbacksysteem van de in-line BRIX- of refratometer meet in realtime de mengverhouding en reageert door het stroomvolume te wijzigen.

Hier vindt u meer informatie over de in-line BRIX en refractometers van het merk ATAGO. Download hier tevens de brochure.
brix-dairy_factory_flat.jpg

In-line BRIX of refractometer tijdens bottelen

Een laatste controle van het product voordat het wordt gebotteld, wordt uitgevoerd om er zeker van te zijn dat het binnen de specificaties valt. Het regelen van de omschakeling tussen verschillende vloeistoffen kan helpen om vloeistofverlies te verminderen.

Bij het overschakelen op een nieuwe vloeistof op de productielijn kan gecontroleerd worden of de concentratie veranderd is of niet.

Afbeelding door macrovector op Freepik

Tip: concentratiecontrole reinigingsoplossing

De in-line BRIX meter kan ook worden ingezet om het juiste concentratieniveau te bewaken van de bijtende soda of perazijnzuur dat wordt gebruikt om het leidingsysteem te ontsmetten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

In-line BRIX of refractometer tofu en sojamelk l Inventech

Realtime meting van de concentratie van sojamelk en tofu met in-line BRIX