Inventech Menu
Dutch
gelatineinlinebrixrefractie.png

Mengen van gelatine in voedingsproducten en snoep met BRIX- of refractometer

Mengverhouding feedbacksysteem

Meet in real-time de mengverhouding en reageert door de aanpassing van het stroomvolume te wijzigen.

inlinebrixmetingsnoep.jpg

Controle concentraat gelatine met BRIX- of refractie

Bij de productie van gummy snoepjes wordt een BRIX- of refractiemeter ingezet (en is onmisbaar) om de concentratie te controleren bij het mengen van de grondstoffen, het opwarmen van de brij en het concentreren. 

 

Foto door Freepik

Lees hier meer over het perfecte snoepje met een Brix-meting.

Laatste controle vóór het bottelen van gelatine houdende producten met de in-line refractometer of BRIX-meter

Een laatste controle van het product voordat het wordt gebotteld, wordt uitgevoerd om er zeker van te zijn dat het binnen de specificaties valt. Het regelen van de omschakeling tussen verschillende vloeistoffen kan helpen om vloeistofverlies te verminderen.

Brix-voorbeeld

Jello is ongeveer 15 tot 20% Brix, terwijl gummies dichter bij 80% Brix liggen.

Lees hier meer over de in-line BRIX meters van Atago en download de brochure.
Neem vandaag nog contact met ons op

In-line Brixmeting of refractiemeting gelatine en snoep

Inventech is dé specialist in in-line BRIX en refractometers voor de voeding en drankenindustrie