Inventech Menu
Dutch

Meet submicron én microdeeltjes in een vloeistof in hoge resolutie

EOS

De CLASSIZER™ ONE maakt gebruik van de relatief nieuwe SPES-techniek (Single Particle Extinction and Scattering); een lichtverstrooiingstechniek die de analyse, verdeling en telling van afzonderlijke deeltjes in een vloeistof mogelijk maakt op basis van hun optische eigenschappen. De CLASSIZER™ ONE werd in 2014 op de markt gebracht door EOS, Effective Optical Systems, als spin-off van een door een universiteit ontwikkelde techniek. SPES is dus een optische methode voor deeltjeskarakterisering, die in staat om zowel meer als ook gelijktijdig informatie te geven over de microdeeltjes en kleinere submicron deeltjes in een vloeistof dan andere optische methoden zoals DLS (Dynamic Light Scattering) en LD (Laser Diffraction) én in zeer hoge resolutie.

De techniek behoudt zijn prestaties in polydisperse suspensies, wat een grote beperking is van andere optische methoden. Lees hier ook meer over karakterisering van (biobased) nanomaterialen met SPES. 

Belangrijkste voordelen
Brede toepasbaarheid in troebele monsters
Zowel submicron- als microdeeltjes meten in hoge resolutie
In één meting zowel informatie over submicron als grotere micro deeltjes
Geeft méér informatie over de deeltjes dan andere optische technieken
Meer informatie

Vraag hier de brochure aan van de CLASSIZER™ ONE.

Direct informatie ontvangen
Submicron en microdeeltjes karakteriseren in hoge resolutie in verf, inkt, coatings en polymeren

De meerwaarde van deze optische methode komt naar voren wanneer heterogene monsters moeten worden gemeten. Zelfs als de eigenschappen van elke component bekend zijn leveren traditionele methoden gemiddelde gegevens over het hele monster, waarbij alle deeltjes als hetzelfde worden beschouwd, alleen met verschillende groottes. Dit kan een beperking zijn bij verschillende R&D- en QC-taken. De Single Particle Extinction and Scattering- methode (SPES) lost dit probleem op.

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Enter the details below to receive more information, you will receive an e-mail with the corresponding information.