Inventech Menu
Dutch

SPES vooral geschikt voor mengsels van deeltjes

SPES is een optische methode voor deeltjeskarakterisering, die met name zeer geschikt is voor heterogene suspensies; mengsels van deeltjes en dus voor (biobased) nanomaterialen. Maar ook  biologische heterogene vloeistoffen (serums, plasma, urine en cellysaat) zijn mengsels van deeltjes. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van bestaande methoden voor deeltjeskarakterisering is dat de SPES-methode/Classizer ONE van EOS, de mogelijkheid biedt mengsels van deeltjes in vloeistoffen te meten in hoge resolutie, zelfs als er andere deeltjes aanwezig zijn. Dit levert “clouds” van deeltjes op die afzonderlijk kunnen worden geïnterpreteerd. Voorwaarde daarbij is wel dat de deeltjes zich bevinden in het bereik van 100 nm tot 20 µm.

Bekijk hier ook de Masterclass heterogene submicron- en microdeeltjes karakteriseren

Hoe werkt de SPES-methode voor deeltjeskarakterisering

SPES haalt de optische eigenschappen van de afzonderlijke deeltjes op. Het classificeert de deeltjespopulaties in een mengsel op basis van deze informatie. Er is bij de interpretatie van de  verschillende deeltjes dus géén aanvullende informatie nodig over de optische parameters, zoals bij andere methoden voor deeltjeskarakterisering.

Kennismaken met SPES-methode voor deeltjeskarakterisering via gratis webinar

Het webinar over de SPES-methode heeft reeds plaatsgevonden en kunt u hier terugkijken. Het wordt gegeven door de uitvinder van de SPES-techniek, wetenschapper Tiziano Sanvito (PhD), en is in de Engelse taal. 

SPES veelbelovende methode voor nano(deeltjeskarakterisering

Meer informatie over de SPES-methode voor deeltjeskarakterisering

Neem contact op met de product managers van Inventech
Neem vandaag nog contact met ons op

SPES-methode deeltjeskarakterisering bijzonder geschikt voor bestaande en toekomstige (biobased) nanomaterialen

Inventech is dé specialist in het meten van (mengsels van) deeltjes voor nanomaterialen. Biobased nanomaterialen zijn vaak mengsels van deeltjes.