Inventech Menu
Dutch
1280px-infant_formula.jpg

Hoe verkrijg je optimale kwaliteit van de poederformule van zuigelingenvoeding?

Er is een strategisch belang bij het maximaliseren van de kwaliteit en efficiëntie waarmee zuigelingenvoeding in poedervorm wordt geproduceerd. De meeste zuivelbedrijven trachten kosten te besparen door gedroogde geaggregeerde ingrediënten te mengen in de droogfase van de poederformule. Echter optimale kwaliteit van de poederformule wordt verkregen wanneer het mengsel in de vloeibare fase onder strikt gecontroleerde omstandigheden wordt beheerst. Een in-line viscositeitsmeting en -regeling van de vloeibare fase (voor het drogen) is de enige manier om verstuivingsparameters te optimaliseren. 

De productie van zuigelingenvoeding in poedervorm

De productie van zuigelingenvoeding bestaat uit twee hoofdstappen; de eerste is de concentratie en de tweede is verneveling. Sproeidrogen wordt vaak gebruikt voor melkpoeder, omdat het een beter oplosbaar poeder produceert en het voor verbeterde organoleptische eigenschappen (voedsel gerelateerde aspecten die verband houden met de vijf zintuigen) zorgt. Alle sproeidrogers gebruiken een bepaald type verstuiver of een bepaald type sproeikop om de vloeistof of slurry te dispergeren in een spray met gecontroleerde druppelgrootte. Verneveling is een cruciale stap van het proces en een viscositeitsmeting levert bijzonder waardevolle informatie op over de uiteindelijke kenmerken van de formule in poedervorm.

 

Uitdagingen bij de productie van zuigelingenvoeding in poedervorm

Niet efficiënte parameters bij het sproeidrogen van zuigelingenvoeding in poedervorm zijn vaak gerelateerd aan de complexiteit van recepten, vertragingen in de productie en ontwikkelingskosten.

Slechte sproei droog parameters beïnvloeden de productie efficiëntie en hebben diverse gevolgen, zoals:

  • Instabiele kwaliteit van het eindproduct: problemen met de consistentie, variaties in ingrediënten, slecht droog extract
  • Vochtgehalte is niet in overeenstemming met specificaties
    • Verlies van voedingswaarde
    • Verminderde of slechte smaak
    • Samengeklonterde batches
    • Kortere houdbaarheid
  • Productieprocesproblemen, welke leiden tot productiviteits- en winstgevendheidsverliezen
  • Energieverspilling: droogtorens verbruiken enorme hoeveelheden energie en verhogen de overheadkosten
  • Het meten van de viscositeit van geconcentreerde melk biedt extra uitdaging vanwege de niet-Newtoniaanse eigenschappen, gesuspendeerde vaste stoffen en gassen, ongunstige procesomstandigheden (druk, trillingen in de fabriek en vervuiling) en reinigingsprocedures.

Foto created by usertrmk - www.freepik.com

zuivelfabriek.jpg

Oplossing bij de productie van zuigelingenvoeding in poedervorm

Uitdagingen kunnen gemakkelijk het hoofd worden geboden wanneer het sproeidrogen wordt geoptimaliseerd en de productie-output word verhoogd. Met de MIVI-sensor geïnstalleerd vóór verneveling, biedt de viscositeitsmeting continue en real-time controle van kwaliteitseigenschappen.

Belangrijkste product kenmerken van de MIVI viscositeitsmeter

  • Sanitair 3A sensorontwerp
  • Hogedruk mogelijkheden
  • Makkelijk te installeren
  • Veel montageposities om dode ruimte te voorkomen
  • Clean-in-place
  • Temperatuursonde
  • Diverse coatingsopties, electro polish
  • Werkt in niet-Newtoniaanse vloeistoffen
  • Robuust
  • Eenvoudig in gebruik

Meer informatie over de MIVI viscositeitsmeter bij de productie van zuigelingenvoeding in poedervorm

Voor meer informatie over de MIVI-viscositeitsmeter neemt u contact op met John Heidenreich via tel.nr. 0162-460404 of via email

Neem vandaag nog contact op met Inventech

Optimale kwaliteit van zuigelingenvoeding in poedervorm

Inventech heeft geavanceerde viscositeitoplossingen voor de productie van zuigelingenvoeding in poedervrom