Inventech Menu
Dutch

Viscositeit

Farma

In de farmaceutische industrie is het testen op viscositeit een zeer belangrijke parameter voor kwaliteitscontrole. Viscositeit is de eigenschap van een (vloeibaar) product welke inzicht geeft in de mate van gemak óf weerstand waarmee deze stroomt. Door het meten van de viscositeit van producten als bijvoorbeeld tandpasta, hoestsiroop of zalf, kunnen fabrikanten voorspellen hoe producten zich zullen gedragen wanneer ze eenmaal in handen zijn van de consument. 

Maar naast kwaliteitscontrole helpt het kennen van viscositeit van een (half)fabricaat ook om het productieproces efficiënt in te richten en kosten te reduceren. Zo kan bijvoorbeeld een betere doorstroming door buizen plaatsvinden en kunnen dispensers op de juiste kracht worden afgesteld om stroming te induceren zonder dat de verpakking te vol raakt.

Inventech biedt betrouwbare en hoogwaardige viscositeitsmeters voor de farmaceutische industrie, ook voor bescherming van API's met gelatine. Daarnaast is de viscometer Industrie 4.0-compatibel en als enige viscometer ter wereld gecertificeerd volgens de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG).

Inventech biedt betrouwbare en hoogwaardige viscositeitsmeters voor de farmaceutische industrie.

Benieuwd welke viscositeitsmeters uw proces kunnen verbeteren?

In-line viscositeit onder controle

Sofraser

De eerste CIP en EHDG-gecertificeerde viscositeitsmeter; meet in-line de viscositeit en dichtheid bij resonantiefrequentie.

Product bekijken

Snel en eenvoudig meten op elke plek

Sofraser

Met de benchtop en at-line viscositeitsmetingen van Sofraser meet u de viscositeit van uw snel en eenvoudig op elke gewenste lokatie.

Product bekijken
Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen