Inventech Menu
Dutch
macro-pills.jpg

Viscositeit van gelatine belangrijke specificatie

Viscositeit is een belangrijke specificatie van het geleermiddel dat betrokken zal zijn bij de productie van de lege capsules door het dompelproces en in een latere stap in hun afdichting na het vullen met het actieve ingrediënt.

De MIVI-viscositeitsmeter met resonantiefrequentie, uitgevonden door Sofraser, staat bekend om zijn veelzijdigheid. De MIVI-viscometer kan worden gebruikt voor moeilijke of geavanceerde transformatieprocessen, waaronder hygiënische processen. Naast de bijdrage aan de stroomopwaartse gelatineproductie, maakt de gevoelige betrouwbare meting een perfecte monitoring en controle van de viscositeit tijdens de productie en afdichting van de capsules mogelijk.

Fish oil photo created by Racool_studio - www.freepik.com

MIVI-viscositeitsmeter Sofraser met succes gebruikt door gelatineproducenten

De MIVI-viscositeitsmeter wordt met succes gebruikt door gelatineproducenten die zich bezighouden met kwaliteit, veiligheid en naleving van de uiteindelijke productspecificaties. Capsulefabrikanten profiteren van de viscositeitscontrole om de beste prestaties van het dompelproces in het gelatinebad te garanderen. Tenslotte wordt MIVI in de farmaceutische industrie gebruikt om de viscositeit van het afdichtmiddel tijdens de applicatiestap te regelen om de veiligheid van de eindgebruikers te garanderen. Bovendien zorgt MIVI, dankzij de onmiddellijke en continue meting, voor de traceerbaarheid van de productieomstandigheden. 

Case study MIVI viscometer voor gelatineproducten

Bekijk hier ook de case study over de MIVI viscometer in de farmaceutische industrie. Meer weten over onze sanitaire of EHEDG-gecertificeerde viscositeitsmeter? Daarvoor neemt u  contact op met Product Manager John Heidenreich via telefoonnummer 0162-460404 of email.

Viscositeit gelatine

Neem vandaag nog contact op met Inventech

Viscositeit gelatine meten l Inventech

Eerste realtime EHEDG gecertificeerde (of sanitaire) viscositeitsmeting voor gelatine