Inventech Menu
Dutch

Vocht

Chemie

Het meten van het vochtgehalte in uw product geeft u belangrijke kennis die u kunt gebruiken om het productieproces te optimaliseren. Met de kennis over deze parameter kunt u de kwaliteit van uw product waarborgen en verbeteren.

Binnen de chemische industrie is energiebesparing in een droogproces een veel voorkomende reden om vocht te meten. Producenten willen veelal niet te veel drogen; dat kost energie en maakt het product lichter. Bij recycling van plastics en de productieprocessen waarin garen en vezels worden gebruikt, heeft een teveel aan vocht zelfs een negatieve invloed op de kwaliteit. Vochtbeheersing is hier een must en bepalend voor de structuur en de sterkte van het product. Kennis van deze parameter helpt producenten bij productverbetering en –innovatie en het optimaliseren van het productieproces.

Of u nu vocht wenst te meten in bulk, stortgoed, een (sproei)droogproces, poeders, korrels, granulaten of meer specifiek in kunststoffen, papier en (golf)karton, cement, beton, zand, keramiek en glas, Inventech helpt u graag verder. 

Vochtanalyse voor energiebesparing en kwaliteitscontrole

Bent u benieuwd wat vochtanalyse voor uw proces kan betekenen? Vraag het onze product specialisten. Zij kunnen u ook alles vertellen over de beste methode voor uw applicatie en de winst die dit oplevert in uw proces én voor uw organisatie.

330_xm_moisture_analyser.png

Het perfecte instapmodel voor het meten van vocht

Precisa

Vocht meten met Zwitserse precisie met de vochtbalans van Precisa

Product bekijken

In-line vocht en dichtheid meten

TEWS Elektronik

Vochtanalyse onafhankelijk van de afmeting, kleur, bulkdichtheid en massa met gepatenteerde microgolf techniek van TEWS Elektronik.

Product bekijken

Vochtanalyse op elke plek

TEWS Elektronik

Flexibele vochtanalyse onafhankelijk van kleur, dichtheid en massa. Snel en accuraat het vochtgehalte meten met microgolf resonantie technologie.

Product bekijken

Lage concentraties vocht in droge gassen

Teledyne

Eenvoudig het vochtgehalte of dauwpunt meten in droge gassen. Continue of handheld meting met laag dauwpunt: -100 tot +20°C

Product bekijken

Programmeerbare spectrofotometrische sensor voor real-time metingen

ITPhotonics

Polispec VIS-NIT is een zeer robuuste spectrofotometrische sensor die eenvoudig worden geïntegreerd in/op elk gewenst punt van de productielijn.

Product bekijken

High-end NIR analyzer voor lab en real-time procesanalyse

ITPhotonics

Polispec NIR bij uitstek geschikt voor de analyse van zeer verschillende matrices; van de meest reflecterende tot de meest absorberende.

Product bekijken

Lichte spectrofotometer voor draagbare en at-line toepassingen

ITPhotonics

Bijzonder geschikt voor de analyse van macro-elementen, geheel homogene en minder homogene producten en producten in stromende vloeistoffen.   

Product bekijken
Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen