Inventech Menu
Dutch
csm_drying_curve_1_19bd62dc4c.png

Mijn doel is 5 tot 10% vocht in het product. Dan heb ik toch geen vocht- en dichtheidsmeter nodig? 

Hoe belangrijk is dan precies een vochtmeting wanneer u een vochtgehalte van 5 tot 10% vocht in uw product wilt bereiken? Omdat het juist een precieze meting van het watergehalte in uw product is, dat ervoor zorgt dat u flink op energie kunt besparen!

Energiebesparing in de industriële sector

Als energiebesparing uw doel is, vergeet het handmatig vochtbeheer dan maar. Het nemen van monsters, het labonderzoek en het wachten op het resultaat, zijn een verspilling van tijd en geld.
 
Een mogelijkheid is wel een at-line of in-line meting met microgolven voor onmiddellijk resultaat. Binnen slechts één seconde weet u wat het exacte vochtgehalte is in uw product en kunt u het proces bijsturen. 
 
Hoe nauwkeuriger de vochtmeting, hoe eerder u het proces kunt stoppen en hoe meer energie u kunt besparen. Het draait dus allemaal om een zeer nauwkeurige en snelle meting. 

Hier leest u meer over de in-line vochtmeting van TEWS
csm_drying_curve_2_9ca4091249.png

Verschil microtechnologie-methode versus andere in-line vochtanalyzers

Gewoonlijk kunnen in-line meetoplossingen, zoals capacitieve of NIR-technologie, slechts directe metingen met relatieve nauwkeurigheid leveren, aangezien ze alleen vocht meten aan de oppervlakte van het product. Om er zeker van te zijn dat de streefwaarde voor vocht wordt bereikt, moet u wachten tot de meeste onzekere meetresultaten ruim onder de streefwaarde liggen (zie onderstaande afbeelding).

Dankzij de gepatenteerde twee parameter microgolftechnologie van TEWS worden tot diep in de kern van het product zowel vocht als dichtheid gemeten. Dat levert meer nauwkeurigere gegevens op. Deze precieze methode stelt u in staat om het proces eerder te stoppen, omdat u in staat bent uiterst nauwkeurig te meten wanneer het beoogde vochtgehalte is bereikt.

Onze klanten in de hout, papier, farmaceutische en voedingsindustrie, wisten allemaal 6 tot 15% energie te besparen afhankelijk van het productielevel en kregen een snel rendement op de investering.

Dhr. B. van den Bosch, Directeur Productie Rombouts Coffee: “Met de in-line vochtanalyzer van Tews hebben we een methode om snel en accuraat vocht te kunnen meten tot diep in de bonen. Met de resultaten kunnen we het proces bijsturen. Zo besparen we energie, verminderen we onze carbon footprint én kunnen we gemakkelijk aantonen te voldoen aan het wettelijke toegestane vochtpercentage van minder dan 5% in de afgewerkte koffie”.

Meer informatie over een energiebesparing in een droogproces in de industriële sector?

Neem direct contact op met de specialisten van Inventech
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Hoe energie besparen in een droogproces in de industriële sector?

Inventech is dé specialist in vochtmetingen met het doel energie te besparen