Meet submicron én microdeeltjes in een vloeistof in hoge resolutie
EOSDe CLASSIZER™ ONE maakt gebruik van de relatief nieuwe SPES-techniek (Single Particle Extinction and Scattering); een lichtverstrooiingstechniek die de analyse, verdeling en telling van afzonderlijke deeltjes in een vloeistof mogelijk maakt op basis van hun optische eigenschappen. De CLASSIZER™ ONE werd in 2014 op de markt gebracht door EOS, Effective Optical Systems, als spin-off van een door een universiteit ontwikkelde techniek. SPES is dus een optische methode voor deeltjeskarakterisering, die in staat om zowel meer als ook gelijktijdig informatie te geven over de microdeeltjes en kleinere submicron deeltjes in een vloeistof dan andere optische methoden zoals DLS (Dynamic Light Scattering) en LD (Laser Diffraction) én in zeer hoge resolutie. Een waardevolle techniek voor karakterisering van biobased nanomaterialen, analyse van de levensvatbaarheid van cellen, verbeteren van medicijnformuleringen en -dragers, pigmenten, verf, inkt, cosmetische poeders, landbouw- en speciale chemicaliën, mineralen, milieuwetenschappelijke en eco-/cito-toxicologische studies, dranken en voedingsmiddelen enzovoorts.
De techniek behoudt zijn prestaties in polydisperse suspensies, wat een grote beperking is van andere optische methoden.
Belangrijkste voordelen
De meerwaarde van deze optische methode komt naar voren wanneer heterogene monsters moeten worden gemeten. Zelfs als de eigenschappen van elke component bekend zijn leveren traditionele methoden gemiddelde gegevens over het hele monster, waarbij alle deeltjes als hetzelfde worden beschouwd, alleen met verschillende groottes. Dit kan een beperking zijn bij verschillende R&D- en QC-taken. De Single Particle Extinction and Scattering- methode (SPES) lost dit probleem op.
Nanomaterialen bestaan vaak uit mengsels van geheel of gedeeltelijk biobased materialen. Denk aan biomedische materialen en polymeermengsels. Bij R&D en kwaliteitscontrole van deze mengsels leveren traditionele methoden zoals LD en DLS gemiddelde gegevens over het gehele monster op. Daarbij worden alle deeltjes als hetzelfde beschouwd, alleen met verschillende afmetingen. Dit kan een beperking zijn bij verschillende R&D- en QC-taken. De SPES-deeltjeskarakteriseringsmethode lost dit probleem op
Heeft u interesse in onze dienstverlening?
Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.