Inventech Menu
Dutch

Viscositeit

Olie & (bio)gas

In uiteenlopende processen binnen tal van industrieën speelt viscositeit een sleutelrol in het aansturen van het productieproces. De viscositeit van een product heeft invloed op de efficiëntie van uw proces en daarmee vaak op de productiekosten.

Met de kennis over deze parameter bent u in staat de viscositeit van uw product te beheersen en uw proces direct aan te sturen. Bijvoorbeeld in zware processen en veeleisende omgeving zoals de verbrandingstechniek, waarbij de viscositeit van invloed is op een efficiënte verpomping en verlading en een belangrijke rol speelt in het sturen van de verbrandingsefficiency.  In visbreaking-processen waar viscometers in verschillende stappen worden gebruikt om vervuiling te voorkomen en de opbrengst te verhogen. En wenst u de reactiesnelheid van remolie te verbeteren? Ook dan is viscositeit een belangrijke parameter voor succes.

Hier leest u ook meer over het beheersen van de viscositeitsindex (VI) van smeermiddelen en hydraulische vloeistoffen en het gebruik van High Viscosity Fuels (HVF).

 

In welk proces wenst u de viscositeit te meten?

Wij helpen u graag met het vinden van de juiste viscositeitsmeter voor uw proces. Neem vandaag nog contact op met onze product managers.

Automatische meting bij referentie-temperatuur voor ruwe aardolie applicaties

Sofraser

Optimale procescontrole bereiken door viscositeit te meten bij referentietemperatuur. Continue kwaliteitscontrole in ruwe aardolie applicaties.

Product bekijken

Snel en eenvoudig meten op elke plek

Sofraser

Met de benchtop en at-line viscositeitsmetingen van Sofraser meet u de viscositeit van uw snel en eenvoudig op elke gewenste lokatie.

Product bekijken
blob.jpg

Proces viscositeitsmeter maritieme sector

Sofraser

Meet viscositeit, maar ook dichtheid, temperatuur en temperatuur gecompenseerde viscositeit (TCV)

Product bekijken

In-line viscositeit onder controle

Sofraser

Meet in-line de dynamische viscositeit en dichtheid bij resonantiefrequentie en bepaal de kinematische viscositeit, ook bij hoge temperaturen en druk.

Product bekijken
Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen