Inventech Menu
Dutch
istock-616903422.jpg

De beste methode voor het( in-line) meten van zware processen en veeleisende omgevingen in de petrochemische industrie

Maar hoe weet u nu wat de juiste in-line viscositeitsanalyzer is voor uw proces? Er zijn immers verschillende analyzers op de markt welke gebruik maken van verschillende meetmethoden die (in-line) in petrochemische processen kunnen worden gebruikt.

Belangrijk in de petrochemische industrie is de ATSM-standaard. De capillaire techniek wordt vaak in een adem genoemd met de ATSM-standaard en hier wordt dan nog veel gebruik van gemaakt binnen de petrochemische industrie. Echter de capillaire techniek heeft veel tijd nodig, doordat er handmatig een sample wordt genomen (labmeting). Daarbij vereist het systeem ook veel onderhoud.

Wanneer je kunt aantonen dat je een systeem gebruikt dat gelijkwaardig is aan de capillaire techniek mag je deze ook toepassen en kun je wel in-line meten. De Thermoset van Sofraser is het systeem dat gelijkwaardig wordt bevonden aan de capillaire techniek en waarmee je in-line de meting kunt uitvoeren. Deze maakt gebruik van een MIVI-sensor, gebaseerd op vibratie-techniek.

Deze techniek meet de weerstand van een vloeistof tegen trillingen met een vibratiestaafje (vibratie amplitude). Een resonator wordt ondergedompeld in een vloeistof en de mate van demping afkomstig van de vloeistof wordt gemeten om de viscositeit te bepalen. Deze meting is niet alleen vele malen sneller, maar ook nog eens onderhoudsvrij. Geen wonder dat vele grote ondernemingen de weg naar dit instrument reeds hebben gevonden.

Testimonial Thermoset Sofraser - Air Liquide

“We hadden een oplossing voor viscositeitsmeting nodig met een zeer goede nauwkeurigheid, inzetbaar voor verschillende procesomstandigheden, een eenvoudige communicatie met onze systemen en een groot bereik voor temperatuur en druk. We hebben vijf verschillende systemen bekeken. De Sofraser MIVI-viscometer kwam als beste in zijn klasse in elke categorie uit de test.”

Viscositeit en dichtheid meten onder hoge druk in de petrochemische industrie

In de Thermoset van Sofraser wordt de MIVI sensor gebruikt; een viscometer bij resonantie frequentie die reeds 30 jaar in vele uiteenlopende processen zorgt voor betrouwbare en flexibele viscositeitsmetingen. De vernieuwde MIVI sensor van Sofraser heeft nog meer te bieden: naast de dynamische viscositeit wordt ook de dichtheid gemeten en kan de kinematische viscositeit worden bepaald. Doordat de sensor ATEX-gecertificeerd is, onder hoge druk en bij hoge temperatuur presteert, is de meting uitermate geschikt voor zware processen en veeleisende omgevingen. Bijvoorbeeld in de verbrandingstechniek binnen de scheepvaartindustrie maar ook voor industriële warmtetechniek en grote verwarmingsinstallaties. 

De MIVI analyzer van Sofraser is beschikbaar in diverse uitvoeringen en aanvullende opties. En er zijn diverse montage mogelijkheden zoals wandmontage (in een reactor of vat), in-line (bypass) en in een meetkamer (voor kleine en flexibele leidingen). 

 

Download hier de brochure van de Thermoset van Sofraser

Benieuwd wat een in-line viscositeitsmeter voor uw proces kan betekenen?

Neem vandaag nog contact op met onze product managers
Contact us today

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Inventech, specialist in in-line viscositeit metingen voor de petrochemische industrie