Inventech Menu
Dutch

Chemometrie

Farma

Chemometrie is een werkwijze die een maximum aan relevante informatie extraheert uit een enorme hoeveelheid data, zoals die ook in farmaceutisch onderzoek geproduceerd worden.

In de farmaceutische industrie wordt chemometrie gebruikt om met een meting de bruto samenstelling van een product te kunnen bepalen. Nabij Infraroodspectroscopie (NIR) biedt veel voordelen als niet destructieve en snelle meettechniek voor bijvoorbeeld tabletten, capsules, poeders, vloeistoffen, suspensies en crèmes. Typische applicaties van NIR zijn gehalte metingen van een specifieke component, samenstelling, identificatie en vochtgehalte, naast een aantal andere belangrijke producteigenschappen. Naast offline/labapplicaties wordt NIR ook steeds meer toegepast voor inline applicaties (PAT). Gebruik van NIR levert in veel gevallen een aanzienlijke kostenreductie op door de snelheid van meten. Er is nauwelijks of geen monstervoorbehandeling nodig en er worden geen oplosmiddelen of andere chemicaliën gebruikt.

Chemometrie is door steeds krachtigere computers en slimme software een stuk vereenvoudigd. Het is daarom steeds gemakkelijker om nieuwe kalibraties op te zetten en bestaande kalibraties te onderhouden. Zelfs het overzetten van kalibraties van het ene merk NIR spectrometer naar de andere is geen onoverkomelijk probleem meer. De tools voor chemometrie zijn tegenwoordig krachtig en veelzijdig en maken het inzetten van NIR steeds breder mogelijk.

NIR kan worden gecombineerd met Hyperspectrale camera’s, om de beelden te kalibreren. Zo kunnen bepaalde kleuren van de hyperspectrale beelden worden gelinkt aan specifieke stoffen of componenten. Zelfs kwantitatieve kalibraties zijn mogelijk.

Onderstaande tools zijn veel gebruikt in de farmaceutische industrie. Onze product managers helpen u graag verder;

 

vektor-direktor-visualisation-2023.png

Vektor Direktor; software voor multivariate gegevensanalyse op hoog niveau (chemometrie)

Vektor Direktor

Chemometrie stelt u in staat om snelle en betrouwbare kwaliteitsbeslissingen te nemen op basis van kwantitatieve resultaten in seconden.

Product bekijken

High-end NIR analyzer voor lab en real-time procesanalyse

ITPhotonics

Polispec NIR bij uitstek geschikt voor de analyse van zeer verschillende matrices; van de meest reflecterende tot de meest absorberende.

Product bekijken
Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen