Deeltjesanalyse in de voedingsindustrie
EOSDeeltjeskarakterisering speelt een cruciale rol in de voedingsindustrie, drankenindustrie en nutraceutische sector. Het in hoge resolutie meten van submicron- en microdeeltjes in poeders, emulsies en suspensies is essentieel voor het ontwerpen van hoogwaardige producten, het garanderen van kwaliteit en het beschermen van de volksgezondheid. Daarnaast is het onderzoeken van deeltjes die vrijkomen uit verpakkingsmaterialen onmisbaar om de veiligheid en integriteit van producten te waarborgen.
De Classizer™ ONE biedt een geavanceerde oplossing voor het meten en analyseren van submicron- en microdeeltjes. Dankzij de unieke SPES/SPES²-technologieën en eenvoudige bediening helpt dit instrument professionals bij het optimaliseren van hun processen en het behalen van de hoogste kwaliteitsnormen. Lees hier meer over de analyse van emulsies (zoals mayonaise), deeltjesanalyse van probiotica met micronized cellulose en onderzoek naar submicron en microdeeltjes in verpakkingen van voedsel.
Belangrijkste voordelen
Nanomaterialen bestaan vaak uit mengsels van geheel of gedeeltelijk biobased materialen. Denk aan biomedische materialen en polymeermengsels. Bij R&D en kwaliteitscontrole van deze mengsels leveren traditionele methoden zoals LD en DLS gemiddelde gegevens over het gehele monster op. Daarbij worden alle deeltjes als hetzelfde beschouwd, alleen met verschillende afmetingen. Dit kan een beperking zijn bij verschillende R&D- en QC-taken. De SPES-deeltjeskarakteriseringsmethode lost dit probleem op
Heeft u interesse in onze dienstverlening?
Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.