Inventech Menu
Dutch

Vocht en dichtheid oplossingen ontwikkeld in samenwerking met papier- en kartonindustrie

De oplossingen van TEWS zijn in samenwerking met de papier- en kartonindustrie ontwikkeld en ontworpen en voldoen daarmee aan alle eisen op het gebied van betrouwbaarheid en precisie. Met de TEWS-methode kunnen papier- en kartonbedrijven zeer nauwkeurige gegevens verkrijgen over het vochtgehalte en de dichtheid van hun producten. Het is een one-stop-shop zonder enige monstervoorbereiding om het hele productieproces te optimaliseren in termen van kostenbesparingen en kwaliteitscontrole.

Voordelen van de in-line vochtmeting van TEWS voor karton- en papier producenten

Productkwaliteit en -efficiëntie kunnen aanzienlijk worden geoptimaliseerd door het vochtgehalte in bijna alle processtappen te beheersen. Het vochtbeheer van papier en karton is een belangrijke factor om betere resultaten te bereiken. TEWS gepatenteerde oplossingen leveren zeer nauwkeurige resultaten, waarmee bedrijfsdoelen sneller worden bereikt.

Snelle inline meting – De continue vochtmeting op topsnelheid helpt bij het omgaan met veranderende omgevingscondities in het proces en het is niet langer nodig om lang te wachten op de resultaten van steekproeven.

Verbetering van de bedrijfsefficiëntie – Met de meetresultaten kunnen operators hun geavanceerde machines optimaal gebruiken en uitvaltijden en afval tot een minimum beperken.

Warp-controle – Door de vochtigheid van de enkele papierlagen te controleren voordat ze worden samengevoegd voor het karton in combinatie met systemen die water aanbrengen, wordt de vlakheid van het bord aanzienlijk verbeterd terwijl de snelheid wordt verhoogd. Dit resulteert in een aanzienlijk verbeterde productiviteit. Een sleutelwoord in dit verband is “dimensionale stabiliteit”.

Productkwaliteit – Een nauwkeurig vochtgehalte is bepalend voor de kwaliteit. En dat stelt klanten tevreden en vermindert hun claims.

Marges optimaliseren – Als u het exacte watergehalte van cellulosebalen kent, kunt u voorkomen dat u water koopt in plaats van cellulose.

Van grammage-controle en detectie van splicing tot aan het tellen van papier of karton

TEWS gepatenteerde twee-parameter meetoplossingen stellen de papier- en kartonindustrie in staat om met zeer nauwkeurige gegevens te werken. Gegevens die betrekking hebben op het vochtgehalte van papier- en kartonproducten en hun dichtheid. Het kennen van het gramgewicht van papier- en kartonproducten tijdens het fabricageproces leidt tot nog betere resultaten op het gebied van productkwaliteit en -efficiëntie.

Detectie van splicing – Door de dichtheid of het papiergrammage online te meten, kan de operator “splicing” betrouwbaar detecteren. Grammage-controle en splice-detectie in één applicatie – dat is uniek.

Kwaliteitscontrole – Om redenen van kwaliteitscontrole moet het grammage van het papier worden gemeten aan het einde van het papierproductieproces. Microgolftechnologie vervangt dure en verouderende meetcellen op basis van radioactieve bronnen, die door strikte regelgeving ook voor veel papierwerk en administratie zorgen. Lees hier ook meer over de microgolftechnologie in het lab. 

Sheet Counting – Tellen van het aantal vellen papier of karton aan het einde van de productielijn. Nauwkeuriger dan een weegschaal wat betreft het meten van het voor vocht gecorrigeerde droge papiergewicht en robuuster en dus betrouwbaarder dan welke optische methode dan ook. Gebruik microgolftechnologie om het aantal vellen papier of karton aan het einde van een productielijn te tellen. Aflezingen zijn onafhankelijk van de productvochtigheid. Er is geen extra weegschaal of ander instrument nodig om de massa van de goederen te bepalen. Als de afmeting van het te meten product bekend is, kan ook de dichtheid worden gemeten.

Bespaar tot wel 10% energie met de in-line vochtanalyzers van TEWS

Meer informatie over het in-line meten van vocht en dichtheid met TEWS

Papier of (golf)karton producenten kunnen aanzienlijke verbeteringen doorvoeren met de microgolftechnologie van TEWS. Naast een verbeterde productkwaliteit, vindt ook een efficiëntere productie plaats. 

Voor meer informatie neemt u contact op met Kees van der Sar, product manager bij Inventech. 
Neem vandaag nog contact op met Inventech

In-line vocht en dichtheid meten in de papier- en kartonindustrie

Met de microgolftechnologie van TEWS verbetert u de efficiëntie van uw proces en de kwaliteit van uw producten