Inventech Menu
Dutch

Ultieme controle over het droogproces van papier en karton zorgt tegelijkertijd voor een energiebesparing

Met de microgolfresonantie technologie van TEWS bent u er van verzekerd dat vochtresultaten met zeer hoge precisie en snelheid worden gecontroleerd. Een feilloze integratie van meetgegevens direct in de verwerkingseenheid zorgt voor ultieme controle over het droogproces.

Met het TEWS vochtmeetsysteem geïntegreerd in het drogen, kan het proces nauwkeurig worden beheerd terwijl de droger net op tijd wordt uitgeschakeld. 

 

Lees hier meer over het belang van precieze metingen wanneer het gaat om energie besparen in een droogproces

Veel voordelen naast een energiebesparing voor papier en kartonindustrie

Best practices

In-line meting golkartonmachines

Om de hoogste kwaliteit golfkarton te bereiken is het monitoren van het vochtgehalte van de voeringpapieren cruciaal. De sensoren van TEWS zijn in staat om vochtvariaties nauwkeurig te detecteren en om nauwkeurige, betrouwbare en dichtheidsonafhankelijke vochtfeedback te bieden. Bovendien zijn de metingen niet beperkt tot: de oppervlaktelaag van het papier of de papieren, maar wordt het vocht gemeten door de gehele dikte van het papier.

Inventech heeft vochtmeetsystemen geïnstalleerd op nieuwe en bestaande golfkartonmachines en in combinatie met actoren die zorgen voor een sterk verbeterde dimensionale stabiliteit.

Teller van papier of golfkarton

Wanneer het gaat om het meten van het vocht gecorrigeerd droog papiergewicht is de microgolftechnologie methode van TEWS nauwkeuriger dan een weegschaal en robuuster en betrouwbaarder dan welke optische methode dan ook. Gebruik de analyzer van TEWS bijvoorbeeld ook om het aantal vellen papier of karton te tellen aan het einde van een productielijn. Metingen zijn onafhankelijk van de productvochtigheid en er is geen extra weegschaal of ander instrument nodig om de massa te bepalen. Als de afmeting van het product bekend is, kan ook de dichtheid worden gemeten.

Lees hier meer over de voordelen van de in-line vocht- en dichtheidsanalyzers van TEWS naast een energiebesparing

Gratis advies over energiebesparing in uw proceslijn

Bent u geinteresseerd in gratis advies over uw proceslijn en een ROI-schatting? 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een demo.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Energie besparen in de papier en karton industrie met in-line vocht- en dichtheid analyzers

Bespaar energie en verbeter de kwaliteit van papier en (golf)karton met de in-line vocht- en dichtheidsanalyzers van TEWS