Inventech Menu
Dutch

Viscositeit

Vloeibaar

In uiteenlopende processen binnen tal van industrieën speelt viscositeit een sleutelrol in het aansturen van het productieproces . De viscositeit van een product heeft invloed op de efficiëntie van uw proces en daarmee vaak de productiekosten.

Met de kennis over deze parameter bent u in staat de viscositeit van uw product te beheersen en uw proces direct aan te sturen. Bijvoorbeeld in de (melk)poederproductie  waar het sturen op de viscositeit in de vloeibare fase bijdraagt aan een efficiënter sproeidroogproces. Maar ook in zware processen en veeleisende omgevingen, zoals in de verbrandingstechniek, draagt een viscositeitsmeting bij aan een efficiënter proces en kostenbesparing. 

Wij bieden een breed pakket aan betrouwbare viscositeitsmeters en onze product specialisten helpen u graag met het vinden van de juiste voor uw proces:

Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen
In-line viscositeit onder controle

In-line viscositeit onder controle

Sofraser

Meet in-line de dynamische viscositeit en dichtheid bij resonantiefrequentie en bepaal de kinematische viscositeit, ook bij hoge temperaturen en druk.

Product bekijken
Automatische meting bij referentie-temperatuur

Automatische meting bij referentie-temperatuur

Sofraser

Optimale procescontrole bereiken door viscositeit te meten bij referentietemperatuur. Continue kwaliteitscontrole in ruwe aardolie applicaties.

Product bekijken
Snel en eenvoudig meten op elke plek

Snel en eenvoudig meten op elke plek

Sofraser

Met de benchtop en at-line viscositeitsmetingen van Sofraser meet u de viscositeit van uw snel en eenvoudig op elke gewenste lokatie.

Product bekijken