Inventech Menu
Dutch

Deeltjesgrootte analyse

CPS

Het analyseren van de deeltjesgrootte in uw product geeft u kennis over de eigenschappen van het product. Met de Disc Centrifuge van CPS Instruments meet u nauwkeurig deeltjesgrootteverdelingen in suspensies en emulsies door middel van differentiële sedimentatie.

De snelle en nauwkeurige meting is zeer geschikt voor kwaliteitscontrole en -beheersing wanneer de kwaliteit van uw product afhankelijk is van deeltjesgrootte in bijvoorbeeld grondstoffen. Maar ook wanneer u nanodeeltjes moet meten om te voldoen aan bepaalde eisen en rapportage met betrekking tot nanomateriaal. Met de Disc Centrifuge kunt u naast een kwalitatieve deeltjesgroottebepaling ook kwantitatieve metingen uitvoeren. 

Belangrijkste voordelen

0,005 – 50 micron (µm)
Zeer hoge resolutie
Hoge nauwkeurigheid
Hoge gevoeligheid
Breed dynamisch bereik
Reproduceerbaar
Masterclass: Deeltjesanalyse met behulp van Differentiële Centrifugale Sedimentatie (DCS)

In deze Engelstalige masterclass geeft Stephen Fitzpatrick, developer of DCS and CEO of CPS Instruments Inc. u meer informatie over de analyse techniek Differentiële Centrifugale Sedimentatie. Een methode die sterk aan populariteit wint wanneer het gaat het meten van de grootteverdeling van nanodeeltjes tot ongeveer 2 nm.

Deeltjeskarakterisering methode voor verf, coatings, inkten en polymeren

De Disc Centrifuge van CPS Instruments meet nauwkeurig de deeltjesgrootte(verdeling) van onder andere polymeren, verf, inkt & coatings door middel van differentiële sedimentatie. De Disc Centrifuge meet de deeltjesgrootte in zeer hoge resolutie (0,005 – 50 micron), heeft een hoge gevoeligheid en nauwkeurigheid en maakt een snelle analyse mogelijk. Het instrument wordt veel gebruikt voor R&D en kwaliteitscontrole van polymeerdispersies zoals watergedragen verf (latex), coatings, inkten

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Enter the details below to receive more information, you will receive an e-mail with the corresponding information.