Inventech Menu
Dutch

Reden 1: Consistentie van het brouwsel

Viscositeit geeft informatie over de dikte of het vloeigedrag van een vloeistof, zoals koffie. Door de viscositeit te meten, kunnen koffiefabrikanten zorgen voor consistentie in het brouwproces. Consistente viscositeit helpt bij het bereiken van een voorspelbare smaak en textuur.

Hier vindt u meer informatie over de sanitaire in-line viscositeitsmeter middels resonantiefrequentietechnologie.
5347_close-up-hands-preparing-coffee.jpg

Reden 2: Extractiecontrole

Viscositeit beïnvloedt het extractieproces bij het zetten van koffie. De snelheid waarmee water de gewenste verbindingen uit koffiedik haalt wordt beïnvloed door de viscositeit van de vloeistof. Door de viscositeit te bewaken, kunnen parameters zoals maalgrootte, watertemperatuur en zettijd worden aangepast om de extractie te optimaliseren en de gewenste smaakprofielen te behouden.

Foto Freepik

Reden 3: Kwaliteitscontrole

Viscositeitsmetingen kunnen dienen als kwaliteitscontroleparameter bij koffieproductie. Veranderingen in viscositeit kunnen duiden op variaties in de samenstelling., concentratie of temperatuur van de koffie. Door de viscositeit tijdens verschillende productiestadia te bewaken, kunnen fabrikanten inconsistenties of afwijkingen van de gewenste kwaliteitsnormen identificeren.

Lees hier ook meer over een vochtmeting in groene en gebrande koffie(bonen) in het lab, at-line of in-line met de microgolftechnologie van TEWS

Reden 4: Dranktextuur

Viscositeit draagt bij aan het mondgevoel en de textuur van e koffie. Een dikkere, stroperige koffie kan bijvoorbeeld zwaarder aanvoelen en een rijker, voller mondgevoel hebben. Door de viscositeit te meten en te regelen, kunnen koffieproducenten de zintuiglijke ervaring van hun product afstemmen, zodat het voldoet aan de gewenste textuur en mondgevoel voorkeuren van de consument.

Reden 5: Productontwikkeling

Viscositeitsmetingen kunnen helpen bij productontwikkeling en innovatie. Door de viscositeitskenmerken van verschillende koffie variëteiten, melanges, verwerkingsmethoden te begrijpen, kunnen koffieproducenten nieuwe producten creëren met unieke sensorische eigenschappen. Ze kunnen de viscositeit aanpassen om koude brouwsels, speciale koffiedranken of producten met specifieke kenmerken te ontwikkelen die tegemoetkomen aan verschillende consumentenvoorkeuren. 

Lees hier ook meer over de voordelen van een tweeparameter meting (vocht en dichtheid) bij de productie van koffie.
koffie.jpg

De vijf redenen voor het meten van viscosititeit bij de productie van koffie samengevat

Viscositeitsmeting in koffie is cruciaal voor consistentie, extractiecontrole, kwaliteitsborging, textuurverbetering en productontwikkeling. Het zorgt voor een consistente en plezierige koffie-ervaring voor consumenten, terwijl producenten de kwaliteitsnormen kunnen handhaven en innovatieve koffieproducten kunnen creëren.

Neem vandaag nog contact met ons op

Vijf redenen voor het meten van viscositeit in koffie

De specialisten van Inventech helpen u graag bij de keuze voor de juiste sanitaire viscositeitsmeting voor de productie van koffie