Perfecte verse kaas met de sanitaire viscositeitsmeter
Voor de leiders in de zuivelindustrie van verse kazen wordt de uitmuntendheid verkregen door de kwaliteit na de wrongel homogenisatie perfect en in realtime te bewaken.
Voor de leiders in de zuivelindustrie van verse kazen wordt de uitmuntendheid verkregen door de kwaliteit na de wrongel homogenisatie perfect en in realtime te bewaken.
Verse kazen worden geproduceerd dankzij gestremde en uitgelekte melk met weinig andere bewerkingen. De details van de recepten en de knowhow van elke producent, evenals het droge stof- en vetgehalte en het uiteindelijke smaakstofbestanddeel maken het verschil tussen tal van merken.
De vervaardiging van zuivelproducten vereist strikte controle op het droge stofgehalte. De nauwkeurigheid van deze meting vermijdt overdosering van droog extract, de materiaalbesparing zorgt voor een regelmatige werking van de automatische verpakkingsmachines, de constante textuur van het eindproduct en uiteindelijk ook voor een constante kwaliteit die leidt tot tevreden consumenten.
Verschillende methoden om viscositeit te meten in voedingSofraser, uitvinder van de (vibrerende) viscositeitsmeter met resonantiefrequentie, ontwikkelde de sanitaire MIVI viscositeitsmeter. Juist door de know how van omgevingen in de voedings- en drankenindustrie werd de MIVI-viscositeitsmeter een succes in deze sectoren, en met name in de zuivelindustrie. Er is immers voor veel producten een bekende relatie tussen droog extract en viscositeit.
Download hier de productinformatie en/of neem contact op met onze product manager John Heidenreich via tel.nr.: 0162 460404 of email.
Download hier de productinformatieReal time viscositeitsmeter maakt kostenefficiënte productie mogelijk en zorgt voor een constante kwaliteit