Inventech Menu
Dutch
oip.jpeg

Uitdagingen bij de productie van verse kaas

Verse kazen worden geproduceerd dankzij gestremde en uitgelekte melk met weinig andere bewerkingen. De details van de recepten en de knowhow van elke producent, evenals het droge stof- en vetgehalte en het uiteindelijke smaakstofbestanddeel maken het verschil tussen tal van merken.

De vervaardiging van zuivelproducten vereist strikte controle op het droge stofgehalte. De nauwkeurigheid van deze meting vermijdt overdosering van droog extract, de materiaalbesparing zorgt voor een regelmatige werking van de automatische verpakkingsmachines, de constante textuur van het eindproduct en uiteindelijk ook voor een constante kwaliteit die leidt tot tevreden consumenten.

Verschillende methoden om viscositeit te meten in voeding

Deze sanitaire real-time viscometer is de oplossing

Sofraser, uitvinder van de (vibrerende) viscositeitsmeter met resonantiefrequentie, ontwikkelde de sanitaire MIVI viscositeitsmeter. Juist door de know how van omgevingen in de voedings- en drankenindustrie werd de MIVI-viscositeitsmeter een succes in deze sectoren, en met name in de zuivelindustrie. Er is immers voor veel producten een bekende relatie tussen droog extract en viscositeit.

Meer informatie over de real-time sanitaire viscositeitsmeter?

Download hier de productinformatie en/of neem contact op met onze product manager John Heidenreich via tel.nr.: 0162 460404 of email

Download hier de productinformatie
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Perfecte verse kaas met de sanitaire viscositeitsmeter van Sofraser

Real time viscositeitsmeter maakt kostenefficiënte productie mogelijk en zorgt voor een constante kwaliteit