Viscositeit
VoedingIn uiteenlopende processen binnen tal van industrieën speelt viscositeit een sleutelrol in het aansturen van het productieproces, zo ook in de voedingsindustrie. De viscositeit van een product heeft invloed op de efficiëntie van het proces en daarmee de productiekosten.
Met de kennis over deze parameter zijn voedingsproducenten in staat om de viscositeit van hun producten te beheersen en processen direct aan te sturen. Bijvoorbeeld in de (melk)poederproductie waar het sturen op de viscositeit in de vloeibare fase bijdraagt aan een efficiënter sproeidroogproces. Of in de productie van (aroma)pasta’s, sauzen, crèmes of fondants waarbij kennis over de viscositeit het proces van drogen en afvullen optimaliseren en (mede) zorgdragen voor een consistent hoogwaardige kwaliteit van het eindproduct. Of het coaten van voedingsproducten, ook wel “batteren” genoemd, om een product precies de gewenste smaak, glans en/of kleur te geven.
Ontdek hieronder de enige viscometers die EHEDG-gecertificeerd, CIP en industrie 4.0-compatibel zijn;
Inventech Benelux helpt u graag bij het vinden van de juiste oplossing die het meest waardevol is voor uw proces en product.
Snel en eenvoudig meten op elke plek
SofraserMet de benchtop en at-line viscositeitsmetingen van Sofraser meet u de viscositeit van uw snel en eenvoudig op elke gewenste lokatie.
In-line viscositeit beheersen
SofraserDe sanitaire viscositeitsmeter van Sofraser is gemakkelijk schoon te maken (CIP) en EHEDG-gecertificeerd. Ook geschikt voor hoog viskeuze vloeistoffen
Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.
Contact opnemen