Inventech Menu
Dutch

Hoeveelheid suiker en pyrofosfaat meten met NIR bij de productie van friet

Met de draadloze MicroNIR PAT-U van Viavi kan real-time, in enkele seconden de hoeveelheid suiker en pyrofosfaat worden bepaald. Dat zorgt voor een constante kwaliteit en kleur van friet of andere aardappelproducten. Ook andere concentraties in oplossingen kunnen met deze volledige in-line meting goed worden gemeten. Naast een in-line meting is er ook een draagbare, draadloze oplossing verkrijgbaar; de MicroNIR On-site W.

Foto: PAT-U van Viavi

Lees hier meer over de MicroNIR OnSite-W van Viavi

Nabij Infrarood kan meer betekenen voor uw (aardappel)producten

Met Nabij-Infrarood spectrometers kunnen ook het percentage zetmeel (met name voor de aardappelmeelindustrie), (pyro)fosfaat en vetten in enkele seconden worden gemeten. Ook binnenkomende grondstoffen kunnen snel worden gemeten met NIR en er kan eenvoudig een kwaliteitscontrole worden uitgevoerd op vervaardigde (aardappel)producten. 

Inventech is dé specialist in analyses voor de aardappelverwerkende industrie

Naast het meten van de hoeveelheid suiker en pyrofosfaat in friet, hebben wij meer analyse instrumenten die uw proces kunnen verbeteren. Zo leest u hier meer over een vochtmeting in aardappelvlokken en -granulaat. En over het meten van proces- en of afvalwater in de aardappelverwerkende industrie. ook voor een (in-line) vochtmeting in een droogproces, kunt u contact met ons opnemen. 

 

Neem contact op met onze specialist in spectroscopie Kees van der Sar
Neem vandaag nog contact met ons op

Meet de hoeveelheid dextrose in een oplossing

Inventech is dé specialist in het meten van friet en andere aardappelproducten