Inventech Menu
Dutch

Meet de hoeveelheid dextrose in een oplossing

Dextrose voor kleur bij de productie van friet

Fabrikanten van friet en andere aardappelproducten voegen dextrose toe aan aardappelproducten voor de kleur. De friet wordt door een dextrose oplossing gehaald. Echter hoeveel dextrose een oplossing bevat is veelal onduidelijk voor de producent. Om dit te meten kan geen gebruik worden gemaakt van Brix, omdat de variërende hoeveelheid zetmeel bij de meting een vertekend beeld geeft. Om de hoeveelheid dextrose te meten in de oplossing kan het best gebruik worden gemaakt van NIR.

Hoeveelheid dextrose meten met NIR bij de productie van friet

Met de draadloze MicroNIR PAT-U van Viavi kan real-time, in enkele seconden de hoeveelheid dextrose worden bepaald. Dat zorgt voor een constante kwaliteit en kleur van friet of andere aardappelproducten. Ook andere concentraties in oplossingen kunnen met deze volledige in-line meting goed worden gemeten. Naast een in-line meting is er ook een draagbare, draadloze oplossing verkrijgbaar; de MicroNIR On-site.

Nabij Infrarood kan meer betekenen voor uw (aardappel)producten

Met NIR kunnen ook het percentage zetmeel (met name voor de aardappelmeelindustrie), fosfaat en vetten in enkele seconden worden gemeten. Ook binnenkomende grondstoffen kunnen snel worden gemeten met NIR en er kan eenvoudig een kwaliteitscontrole worden uitgevoerd op vervaardigde (aardappel)producten. 

Inventech is dé specialist in analyses voor de aardappelverwerkende industrie

Wenst u meer informatie over het meten van de hoeveelheid dextrose in een oplossing bij de productie van friet of over analyses voor de aardappelverwerkende industrie in het algemeen, neemt u dan contact op met Product Manager en expert in spectroscopie Kees van der Sar, via email of tel.nr.: 0162 460404.

 

Neem vandaag nog contact met ons op

Meet de hoeveelheid dextrose in een oplossing

Inventech is dé specialist in het meten van friet en andere aardappelproducten