Inventech Menu
Dutch

Populaire in-line viscositeitsmeter van Sofraser nu nog makkelijker te installeren

invi-classic.png

Eenvoudige installatie van sensor op standaard flens

De populaire in-line viscositeitsmeter die werkt volgens de gepatenteerde resonantiefrequentie techniek (trillen) van Sofraser, is nu nog gemakkelijker te installeren. De INVI-sensor is speciaal ontworpen om op reeds aanwezige nozzles in de proceslijn te kunnen bevestigen. Dat betekent dat er geen extra aanpassing meer is vereist, omdat de INVI kan worden geïnstalleerd op alle bestaande flenzen op reactoren of leidingen. De in-line viscositeitsmeter MIVI was al populair, omdat de techniek  zorgt voor de perfecte textuur, consistentie en concentratie. Ook maakt de trilmethode het instrument minder kwetsbaar (ook bij hoog viskeuze vloeistoffen) en vereist ze bijna geen onderhoud.

Uitstekende procesmonitoring zorgen voor productie-efficiëntie en verbeterde winstgevendheid

Dankzij de aanpasbare lengte van de invoeging, kan zowel de dynamische als kinematische viscositeit  continu en in het hart van het proces worden gemeten. Dat zorgt voor een betere procesmonitoring: betrouwbare en reproduceerbare metingen gecombineerd met de superieure kwaliteit van INVI zorgen voor een permanente productie-efficiëntie en verbeterde winstgevendheid. Typische toepassingen van de INVI in het veld zijn polymeren, harsen, lakken, inkt, verf en vernis in de chemie en diesel, benzine, zware brandstof en bitumen bij raffinaderijen. De in-line viscositeitsmeter INVI is eenvoudig te installeren, eenvoudig in gebruik en garandeert een snelle Return On Investment.

Slijtvast en onderhoudsvrij

De INVI is ook duurzaam; de onderdelen zijn slijtvast en vereisen geen onderhoud. INVI is verkrijgbaar met elektronica op afstand, welke te matchen is met alle modellen van Sofraser elektronica en HMI processoren. Ook is de INVI beschikbaar met ingebedde elektronica, met of zonder display; dé alles-in-één-oplossing. De ingebedde elektronica drijft de sensor aan en berekent de onbewerkte gegevens om informatie over viscositeit en temperatuur weer te geven door zijn twee outputpunten of de RS485-poort.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de procesviscositeitsmeter via de resonantiefrequentietechniek vindt u hier.

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie