Inventech Menu
Dutch

Vocht

Vloeibaar

Door vochtbepaling in vloeistoffen en slurries bent u in staat om de kwaliteit van uw product te verbeteren en opbrengsten te waarborgen. Vooral in de voedingsindustrie wordt vochtanalyse in vloeistoffen en slurries ingezet voor bepaling van het droge stofgehalte in een product; het biedt informatie over de waarde ervan. Vochtanalyse is direct gelinkt aan de kwaliteit van een product, maar ook aan de opbrengst en dus een belangrijke parameter bij bepaling van de ROI. Ook is het vochtgehalte in een product van invloed op de viscositeit en dus op het productieproces.

Bij vochtbepaling in vloeistoffen en slurries zijn NIR analyse en de microgolftechniek de beste manieren voor concentratiemetingen (droge of vaste stof metingen). NIR is geschikt voor een breed dynamisch bereik van het vochtgehalte en het kan tegelijkertijd ook andere parameters meten. Echter de indringdiepte is kleiner en voor niet homogene producten kan dit een beperking zijn. De microgolftechniek (TEWS) is zeer geschikt voor inhomogene producten door de grotere indringdiepte, maar de techniek is weer minder geschikt voor hogere vochtpercentages.

Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste analyse apparatuur voor uw product. Neem daarvoor contact op met onze product managers.

 

Vochtanalyse is direct gelinkt aan de kwaliteit van een product, maar ook aan de opbrengst en dus een belangrijke parameter bij bepaling van de ROI.

Onze product managers hebben tal van voorbeelden uit verschillende industrieën en gaan graag met u in gesprek. Neem vandaag nog contact met ons op.

In-line vocht en dichtheid meten

TEWS Elektronik

Vochtanalyse onafhankelijk van de afmeting, kleur, bulkdichtheid en massa met gepatenteerde microgolf techniek van TEWS Elektronik.

Product bekijken

Vochtanalyse op elke plek

TEWS Elektronik

Flexibele vochtanalyse onafhankelijk van kleur, dichtheid en massa. Snel en accuraat het vochtgehalte meten met microgolf resonantie technologie.

Product bekijken
330_xm_moisture_analyser.png

Het perfecte instapmodel voor het meten van vocht

Precisa

Vocht meten met Zwitserse precisie met de vochtbalans van Precisa

Product bekijken
Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen