Inventech Menu
Dutch

Draagbare en in-line spectrometers voor de landbouw- en voedingssector

Deze draagbare of in-line spectrometers voor de voedingsindustrie zijn uitgerust met geavanceerde NIR-spectrometrie. Ze kunnen worden ingezet als oplossing in de landbouw- en voedingssector bij: identificatie van grondstoffen, optimalisatie van materiaalstromen, verlaging van de kosten door analyse, bepaling van vocht, koolhydraten, zuurgraad, lactose, eiwitten, vetten, alcoholgehalten, etc. Ook worden ze gebruikt bij kwaliteitscontrole van afgewerkte producten.

seedling-new-baby-forest-spring.jpg

NIR voor het meten van belangrijke parameters in de agro- en voedingsindustrie

De NIR oplossingen zijn geschikt voor veel bedrijven in de agrovoedingssector: denk aan zuivelproducten, vleesproducten, dier- en veevoeders, granen, meelfabrieken, laboratoria, de brouwerij-industrie, wijn, cider en alle andere bedrijven die kwaliteitscontrole vereisen.

Draadloze NIR spectrometer voor de agro- en voedingsindustrie

De draadloze NIR (nabij-infrarood), compacte spectrometer van Viavi Solutions levert real-time nauwkeurige kwantitatieve en kwalitatieve voorspellende gegevens van organische materialen. 

Bekijk hier ook het webinar: Gebruik van NIR wordt gemakkelijk met de MicroNIR OnSite-W.

Lees hier meer over MicroNIR OnStie-W van Viavi

Real-time monitoring van processen in de agro- en voedingsindustrie

NIR-spectrometers worden veel gebruikt als PAT(Process Analytical Technology)-sensoren. Ze kunnen worden geïntegreerd in alle soorten processen (vast of mobiel) en maken realtime monitoring van productieprocessen in de agro- en voedingsindustrie mogelijk. Deze miniatuuroplossingen zijn van het merk Viavi Solutions. 

Foto: MicroNIR PAT-U van Viavi

Lees hier meer over de in-line MicroNIR spectrometers van Viavi

NIR analyzer voor de agrarische en agro-industriële sector

ITPhotonics ontwikkelt spectrofotometers onder de merknaam Polispec. Polispec NIR is er voor precisievoeding (installatie op een mengwagen), biedt gedetailleerde real-time informatie over de kwaliteit van gewassen, traceerbaarheid en gedetailleerde gegevens voor ontwikkeling van een correct agronomisch plan (voor installatie op een maaidorser en veldhakselaar). Ook is de PolispecNIR geschikt voor het meten van stikstof-, fosfaat-, en organisch stofgehalte voor het verspreiden van afvalwater. Voor Polispec NIR is een breed scala aan gebruiksklare kalibraties beschikbaar, geschikt voor het meten van grondstoffen, de belangrijkste voedergewassen, rantsoenen voor vee, drijfmest en vaste mest.

Foto: Polispec NIR van ITPhotonics

Lees hier meer over de PolispecNIR analyzer voor de agrarische en agro-industriële sector

Contact over NIR spectrometers voor de agro- en voedingsindustrie

Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste spectrometer voor uw applicatie in de agrarische of voedingsindustrie.

Neem contact op met specialist in spectroscopie Kees van der Sar voor meer informatie
Neem vandaag nog contact op met Inventech

NIR spectrometers voor de landbouw- en voedingsindustrie

Verschillende NIR spectrometers voor de landbouw- en voedingsindustrie