Inventech Menu
Dutch

In-line viscositeitsmeter verhoogt productie met 25% bij smaakstoffenproducent Nactis

In Fluids (december 2019) vindt u een artikel over smaakstoffenproducent Nactis die gebruikt maakt van de in-line viscositeitsmeting van Sofraser. Deze in-line viscometer wordt exclusief door Inventech in de Benelux vertegenwoordigd.

In het artikel vertelt operations director bij Nactis Benelux, Didier Janssens de Varebeke hoe zij dankzij de viscositeitsmeter 25% meer productie kan draaien. "Zonder viscositeitsmeting weten we bij doseren niet precies wanneer we de kritische grens passeren en te veel doseren. Bij overdosering moeten we het proces stopzetten en alles reinigen. dat kost vier uur", aldus Janssens de Varebeke. Met de viscositeitsmeting kan Nactis in plaats van 400 kg per uur, nu 500 kg per uur produceren, zonder risico op een shut-down en verlies van grondstoffen.  

Janssens de Varebeke: "We zijn lang naar zo'n meter op zoek geweest. De meeste meters werken met een onderdeel dat ronddraait in de vloeistof. Naarmate de weerstand toeneemt, is de viscositeit hoger. Maar voor pasta's is zo'n meter niet geschikt, want bij een blokkade raakt het motortje beschadigd."

De smaakstoffenproducent overweegt nu om zulke meters ook aan te brengen in de de verdamper, waarin de vloeistoffen indampen tot pasta's.

Lees hier het gehele artikel

 

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie