Inventech Menu
Dutch

Nieuwe NIR Software tegen voedselfraude en voor transparantie in de keten

Naadloze aansluiting op de MicroNIR spectrometers van Viavi 

Chemometric Brain is een nieuw gelanceerd software-as-a-service (SaaS)-platform dat erop is gericht om voedselfraude te identificeren en de transparantie in de wereldwijde toeleveranciersketen te vergroten. Deze cloud gebaseerde software maakt gebruik van Nabij-Infraroodtechnologie (NIR) om de traceerbaarheid, geschiktheid en homogeniteit van ingrediënten en voedselproducten te garanderen. De software is in staat om alle NIR-spectra van meerdere apparaten en meerdere fabrikanten op een plaats te consolideren. Dus mocht u bijvoorbeeld een MicroNIR spectrometer van Viavi hebben aangeschaft of van plan zijn dit te doen, dan kan Chemometric Brain een aanvulling zijn.  

Chemometric Brain is een systeem dat de samenstelling van vele soorten monsters identificeert en vergelijkt, vooral in recepten met meerdere ingrediënten. De technologie werkt voor poeders, vaste stoffen, gels en vloeistoffen. Enkele van de meest populaire categorieën die worden geanalyseerd zijn sportsupplementen, babymelk, alle soorten voedselpoeder zoals cacao en koffie, maar ook honing en olijfolie.

Chemometric Brain gebruikt een kwalitatieve benadering om te identificeren hoe de blauwdruk van een monster past in de standaardbibliotheek die eerder voor hetzelfde product is gemaakt om vervolgens elke variatie van het specifieke product te markeren. Het stelt u in staat om een veel betere controle te hebben over grondstoffen en eindproducten en voedsel dat zich wereldwijd in de toeleveringsketen bevindt te traceren. De oplossing kan worden gebruikt om grondstoffen te identificeren, mogelijke veranderingen in leveranciersprocessen te detecteren, de exacte mengselsamenstelling te garanderen, de verwachte houdbaarheid van het product beter te bepalen of onder andere fysisch-chemische eigenschappen te analyseren.

Chemometric Brain heeft honderden productbibliotheken beschikbaar, wat het resultaat is van 12 jaar onderzoek en kan snel worden geïmplementeerd in elk voedingsbedrijf. 

Voor meer informatie over Chemometric Brain en/of de MicroNIR Spectrometers van Viavi neemt u contact op met Kees van der Sar via tel.nr.: 0162 460404 of via email

 

 

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie