Inventech Menu
Dutch
three-similar-beige-corrugated-cardboard-boxes-with-covers-different-shapes-sizes-isolated-white[1].jpg

Real-time viscositeitsmeting essentieel voor kwaliteit karton, reductie van waste en energie

Viscositeit is een belangrijke indicator van de deeltjesgrootteverdeling. Veranderingen in de deeltjesgrootteverdeling kunnen eigenschappen zoals dichtheid, reologie en laagdikte beïnvloeden. Eigenschappen die daarmee samenhangen zijn bijvoorbeeld de flexibiliteit, sterkte en bruikbaarheid van het (golf)karton. 

Een viscositeitsmeting is daarom een belangrijke meting bij de productie van golfkarton voor de verpakkingsindustrie. Om een continue kwaliteit te verkrijgen, geen materiaal te verspillen en het energieverbruik te optimaliseren is een real-time in-line viscositeitsmeting bij de productie van karton essentieel. 

De in-line viscositeitsmeting van Sofraser voor de verpakkingsindustrie

De MIVI-viscositeitsmeter van Sofraser is uitermate geschikt voor het continue en realtime meten van de lijmlaag bij de fabricage van karton. Met een in-line meting bent u in staat de productiecapaciteit en kwaliteit van uw producten te verhogen. De MIVI sensor van Sofraser is een viscositeitsmeter bij resonantiefrequentie en de robuuste analyzer heeft geen onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. De MIVI analyzer van Sofraser is beschikbaar in diverse uitvoeringen met aanvullende opties. Er zijn diverse montage mogelijkheden, zoals wandmontage (in een reactor of vat), in-line (bypass) en in een meetkamer (voor kleine en flexibele leidingen).

De MIVI viscositeitsmeter is geschikt voor procestemperaturen tot 300°C, ATEX-gecertificeerd en meet tevens de dichtheid.

Download hier de brochure van de in-line viscositeitsmeting met de MIVI van Sofraser

Viscositeit meten in zetmeel is feitelijk het meten van de viscositeit in polymeren van natuurlijke oorsprong

Zetmeel is niets anders dan een polymeer van natuurlijke oorsprong. Bekijk om die reden ook het filmpje over de ervaringen van het gebruik van de MIVI viscositeitsmeter van Sofraser door Reynolds Polymer Technology. Hier kunt u ook de brochure downloaden. Mocht u vragen hebben dan helpt Inventech u graag verder.

viscositeitsmeting zetmeellijmlaag golfkarton

Contact met Inventech over de in-line viscositeitsmeter voor zetmeellijm bij de productie van golfkarton

Lees hier ook meer over het meten van vocht in papier.

 

Neem contact op met Product Manager John Heidenreich over viscositeitsmetingen
Neem contact met ons op

In-line viscositeitsmeting (zetmeel) lijmlaag golfkarton

Real time meten lijmlaag bij de productie van golfkarton