Inventech Menu
Dutch
frosting.jpg

Smaakstoffenproducent Nactis verhoogt productie met 25%

Bij de productie van (aroma)pasta’s, sauzen, crèmes of fondants optimaliseert de viscositeit het proces van drogen en afvullen. De viscositeitsmeter draagt mede zorg voor een consistent hoogwaardige kwaliteit van het eindproduct.

Smaakstoffenproducent Nactis zocht lang naar een in-line viscositeitsmeter en vond de oplossing in de MIVI-viscositeitsmeter van Sofraser; hoog viskeuze producten kunnen zo beter worden gedoseerd en de kritische grens kan worden bewaakt, wat een shut-down van het proces voorkomt. Niet onbelangrijk: Nactis wist de productie daarmee te verhogen met 25%. In dit artikel leest u daar alles over. 

 

 

 

 

 

Lees hier meer over de in-line viscometing in kruidenmixen, aromapasta's, soepen, sauzen, crèmes en fondants.

Viscositeitsmeter voor aromapasta's en andere smaakstoffen

Met een in-line meting bent u in staat de productiecapaciteit en kwaliteit van uw producten te verhogen. De MIVI sensor van Sofraser is een viscositeitsmeter bij resonantiefrequentie en de robuuste analyser heeft geen onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. De stabiliteit van het product is bij hoog viskeuze producten zoals aromapasta's en -mixen een must, zoals u kunt lezen in het artikel van Nactis. De meest recente versie van deze proces analyser heeft nog meer te bieden; de dynamische viscositeit wordt gemeten én de dichtheid, waardoor ook de kinematische viscositeit kan worden bepaald. 

De MIVI analyser van Sofraser is beschikbaar in diverse uitvoeringen met aanvullende opties. Er zijn diverse montage mogelijkheden, zoals wandmontage (in een reactor of vat), in-line (bypass) en in een meetkamer (voor kleine en flexibele leidingen). 

Contact

De viscositeit van aromapasta's, kruidenmixen en andere smaakstoffen meten

Inventech helpt u graag bij het meten van viscositeit van aromapasta's en kruidenmixen