Inventech Menu
Dutch

In-line refractie-index (RI) meten

Atago

Met een brixmeter kunt u nauwkeurig en direct de concentratie (brix / refractie index) meten in processen in chemie. Dankzij deze precisie krijgt u een ongeëvenaarde voorspelling van het product dat wordt geproduceerd. Met behulp van geavanceerde technologie biedt deze meter eeen driftvrij systeem voor in-line monitoring, waardoor het proces rendement hoog blijft.

In-line de zuiverheid of samenstelling van uw procesvloeistof bepalen door middel van de refractie-index (RI)of Brix levert u dus belangrijke informatie over uw proces. Met de in-line instrumenten van Atago kan 0,00 to 80% BRIX worden gemeten met zeer hoge nauwkeurigheid. 

De refractometer van Atago heeft een gevoelige detector, nauwkeurige algoritmes en automatische temperatuur compensatie en realiseert een driftvrije meting tussen de 1.320 en 1.557 nD. De refractometers zijn naadloos aan te sluiten op uw proces met een VARINLINE® procesconnectie of andere proceskoppeling en zijn Profibus compatibel. Deze veelzijdige procesmeting is geschikt voor meting in een leiding, reactorvat, (meng)tank, ketel of verdamper en ondersteunt verschillende toepassingen met tal van speciale schalen en explosieveilige modellen. 

Vraag informatie aan over Refractie & BRIX bij onze specialisten over bijvoorbeeld een concentratiebewaking van sterilisatieoplossing voor aseptische verpakkingen of  oplosmiddelen voor de textiel- en lederwarenindustrie etc. 

Belangrijkste voordelen

Nauwkeurig meetresultaat
Meetbereik: 0-100% Brix (sucrose schaal)
Producttemperatuur tot 100°C
Automatische temperatuurcompensatie
Productherkenning, samenstelling en zuiverheid bepalen
Meer informatie

Vraag hier direct een brochure aan van alle refractometers van Atago. 

Direct informatie ontvangen
Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Enter the details below to receive more information, you will receive an e-mail with the corresponding information.