Inventech Menu
Dutch

Coagulatie tank DMF-concentratiecontrole

DMF wordt gebruikt als oplosmiddel voor polyurethaan bij de productie van kunstleer. Eerst wordt een niet-geweven stof geïmpregneerd met een waterige oplossing op waterbasis die een oppervlakte-actieve stof bevat. Vervolgens wordt het ondergedompeld in een DMF-oplossing in een coagulatie bad om een urethaanvormingsreactie te ondergaan. Aangezien de DMF-oplossing in het coagulatie bad geleidelijk wordt verdund met water uit de vorige stap, is de concentratiecontrole van de DMF-waterige oplossing belangrijk omdat de kwaliteit ervan de concentratie beïnvloedt. De DMF-oplossing in het coagulatieproces wordt gerecycled via het terugwinningssysteem en in sommige gevallen is ook een (in-line) refractometer ingebouwd in het terugwinningssysteem. De productiemethode van kunstleer varieert afhankelijk van de toepassing en een DMF-oplossing kan worden gebruikt bij het proces van impregneren.

 

Download hier de brochure over in-line refractometers
dmf_dmac_dmso.png

Gebruik in-line refractometer bij productie rubberen handschoenen

DMF wordt ook gebruikt in het fabricageproces van rubberen handschoenen. Een in-line meter is geïnstalleerd in de wastank om ervoor te zorgen dat DMF volledig is verwijderd in het laatste wasproces om de concentratie te bewaken. Ook uit milieu- en gezondheidsoogpunt is het belangrijk om cijfermatig te meten en te monitoren of de verwijdering volledig is.

Neem contact op met Inventech voor meer informatie over een in-line refractometer in oplossingen voor de textiel-en lederwarenindustrie
Neem vandaag nog contact met ons op

Concentratiebewaking oplosmiddelen voor textiel- en lederwarenindustrie met in-line refractie

Inventech helpt u graag bij de keuze voor de juiste in-line refractometer voor oplosmiddelen.