Inventech Menu
Dutch

Vocht meten melkpoeder

Het wereldwijde verbruik van melkpoederproducten groeit snel. Optimalisatie en een efficiënte productie worden steeds belangrijker. Melkpoeder is een vervaardigd zuivelproduct dat wordt gemaakt door de melk tijdens verschillende droogstappen tot melkpoeder te verdampen.  Bij dit droogproces speelt het meten van vocht in melkpoeder een belangrijke rol. Geautomatiseerde vochtanalyse maakt het mogelijk om uw proces real-time te sturen. Zo krijgt u op het optimale vochtgehalte in uw product; een essentiële stap in uw proces om consistente en hoogwaardige kwaliteit van uw eindproduct te kunnen waarborgen.

Inventech Benelux is een specialistische leverancier van geavanceerde analyse instrumenten. Onze product managers denken graag met u mee in het optimaliseren van uw productieproces voor melkpoeder met behulp van het accuraat en geautomatiseerd meten van vocht. Neem contact met ons op. 

Voordelen geautomatiseerd meten van vocht in melkpoeder

De meest gangbare methode om melkpoeder te produceren is door sproeidroging.  Het meten van het vochtgehalte in melkpoeder met behulp van een Nabij Infrarood-spectrometer levert waardevolle informatie op om het droogproces bij sproeidroging real-time te optimaliseren. De MicroNIR PAT is ontworpen voor de veeleisend gereguleerde omgevingen van tegenwoordig en vereist minimaal systeemonderhoud. MicroNIR PAT heeft geen bewegende componenten of dure glasvezelkabels, waardoor een superieure instrumentstabiliteit én prestaties in ruwe procesomgevingen mogelijk zijn. Consistente kwaliteit en een veilig en efficiënt proces van uw melkpoederproducten kan worden bereikt door elke stap van het proces te monitoren; denk daarbij naast het meten van vocht in melkpoeder ook aan continue en real-time meting van viscositeit, stofbeheersing en meting van deeltjesgrootte. De MicroNIR PAT is ook in een ATEX-versie beschikbaar (zone 1 en 21).

Inventech Benelux; uw partner voor het meten van vocht in melkpoeder

Inventech Benelux is sinds 2001 actief als professionele leverancier van een scala aan geavanceerde analyse-, meet- en testapparatuur en conditioneringssystemen. Met ons assortiment, complementerende service en expertise, leggen wij de nadruk op de volledige ontzorging van onze klanten rondom meetprocessen. We adviseren, verlenen service en voeren kalibratie- en onderhoudswerkzaamheden uit van procesanalyse- en analytische instrumenten.

Ontdek de mogelijkheden van het meten van vocht in melkpoeder

Onze product managers informeren en adviseren u graag over het meten van vocht in melkpoeder. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Alles weten over het meten van vocht in melkpoeder?

Wij informeren u graag!