Inventech Menu
Dutch

Vocht meten in soja tijdens drogen voor opslag en de beste kwaliteit

De oogstcampagne van sojabonen is 2/3 maanden/jaar, terwijl de verwerking het hele jaar door plaatsvindt. Daarom moeten de sojabonen worden opgeslagen in enorme silo's om een ​​continu productieproces mogelijk te maken. Vers van het veld is het vochtgehalte van sojabonen waarschijnlijk te hoog en daarom moeten de sojabonen in grote drogers worden gedroogd voordat ze worden opgeslagen. Daarnaast is bekend dat bij een vochtgehalte van 12% de sojabonen de meeste olie afgeven tijdens het persen. 

soy-beans.jpg

Verschillende vochtanalyse methoden voor soja

Er zijn verschillende methoden voor een vochtanalyse in soja. De volgende vragen kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste methode voor vochtanalyse:

 

1. Wat wilt u bereiken met het meten van vocht in soja?

Is het vooral belangrijk om energie te besparen of hecht u meer waarde aan de kwaliteit van het eindproduct?

2. Hoe snel wenst u resultaat - bij het meten van vocht in soja?

Een in-line meetmethode zorgt voor een sneller resultaat dan een labmeting. Dat kan zorgen voor een snellere time-to-market. kist u voor een microgolf meting dan kunt u zeer accuraat het vochtgehalte meten tot diep in de bonen. Een NIR meting dringt minder diep door in de bonen, maar is wel in staat om snel meerdere parameters dan enkel vocht te meten, waaronder vet en eiwit. 

3. Hoeveel vocht is er in de soja aanwezig?

Een vochtanalyse wordt idealiter gedaan bij de grondstoffen aan het begin van het proces, voor en na de droogstap en aan het einde van het proces. Maar afhankelijk van uw proces kan mogelijk worden volstaan met een vochtanalyse aan het einde van het droogproces. Wat de beste oplossing is voor uw proces hangt af van verschillende factoren, waarover de specialisten van Inventech u graag meer vertellen in een persoonlijk gesprek. 

 

Inventech helpt u graag bij het kiezen van de juiste vochtanalyse in soja

Onze productmanagers helpen u graag bij het kiezen van de juiste vochtanalyse in soja

 

Neem vandaag nog contact op met onze specialisten voor een vochtmeting in soja.
Neem contact op met de product managers van Inventech

Vochtanalyse soja

Inventech helpt u graag bij de keuze voor de juiste vochtanalyse in soja