Vochtanalyse soja
Een vochtanalyse in soja is belangrijk voor de verwerking, geschiktheid voor opslag en de kwaliteit van het eindproduct.
Een vochtanalyse in soja is belangrijk voor de verwerking, geschiktheid voor opslag en de kwaliteit van het eindproduct.
De oogstcampagne van sojabonen is 2/3 maanden/jaar, terwijl de verwerking het hele jaar door plaatsvindt. Daarom moeten de sojabonen worden opgeslagen in enorme silo's om een continu productieproces mogelijk te maken. Vers van het veld is het vochtgehalte van sojabonen waarschijnlijk te hoog en daarom moeten de sojabonen in grote drogers worden gedroogd voordat ze worden opgeslagen. Daarnaast is bekend dat bij een vochtgehalte van 12% de sojabonen de meeste olie afgeven tijdens het persen.
Er zijn verschillende methoden voor een vochtanalyse in soja. De volgende vragen kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste methode voor vochtanalyse:
Is het vooral belangrijk om energie te besparen of hecht u meer waarde aan de kwaliteit van het eindproduct?
Een in-line meetmethode zorgt voor een sneller resultaat dan een labmeting. Dat kan zorgen voor een snellere time-to-market. kist u voor een microgolf meting dan kunt u zeer accuraat het vochtgehalte meten tot diep in de bonen. Een NIR meting dringt minder diep door in de bonen, maar is wel in staat om snel meerdere parameters dan enkel vocht te meten, waaronder vet en eiwit.
Een vochtanalyse wordt idealiter gedaan bij de grondstoffen aan het begin van het proces, voor en na de droogstap en aan het einde van het proces. Maar afhankelijk van uw proces kan mogelijk worden volstaan met een vochtanalyse aan het einde van het droogproces. Wat de beste oplossing is voor uw proces hangt af van verschillende factoren, waarover de specialisten van Inventech u graag meer vertellen in een persoonlijk gesprek.
Onze productmanagers helpen u graag bij het kiezen van de juiste vochtanalyse in soja.
Neem vandaag nog contact op met onze specialisten voor een vochtmeting in soja.
Inventech helpt u graag bij de keuze voor de juiste vochtanalyse in soja