Inventech Menu
Dutch

Vocht NIR

Wat is een vocht NIR analyse?

Vocht NIR analyse is gebaseerd op het principe dat water bepaalde golflengten uit het licht absorbeert. De mate van de absorptie van golflengten is een indicatie van de vochtgraad. Door een vocht NIR analyse toe te passen op diverse producten in verscheidene productiefases, kan de vochtgraad gemeten en beheerst worden. Vocht NIR analyse is toepasbaar in diverse industrieën zoals voeding en farma. Met behulp van een vocht NIR analyse kan onder andere de productkwaliteit, houdbaarheid en voedselveiligheid gewaarborgd worden.

Let wel: voor een zeer accurate en betrouwbare vochtmeting zowel in de kern als aan de oppervlakte van het product adviseren wij de vochtmetingen van het merk TEWS. Mocht u ook andere parameters dan alleen vocht willen meten, dan kunt u het beste kiezen voor een NIR analyse. 

De voordelen van een vocht NIR analyse

Door het real time ter beschikking hebben van de vochtgraadwaardes, ontstaan er vaak kansen, maar kunnen er ook kwesties aan het licht komen die door deze vroegtijdige signalering voorkomen kunnen worden. Daarom is een accurate vocht NIR analyse zo essentieel. Immers kan een schommeling in de vochtgraad (grote) gevolgen hebben voor het productieproces met kostbare uitval als gevolg. Met behulp van de metingen, kunnen er passende maatregelen ondernomen worden om de vochtgraad te corrigeren.

Een groot voordeel van een vocht NIR analyse is dat daarnaast ook andere parameters kunnen worden gemeten. Kiest u voor het in-line meten van vocht dan kunt u er tegelijkertijd voor zorgen dat uw product ook aan andere specificaties voldoet dan enkel het percentage vocht. 

Inventech; leverancier van vocht NIR analyse instrumenten

Wij beschikken over een uitgebreid assortiment vocht NIR analyse instrumenten van gerenommeerde merken, zodat u ongeacht de situatie of industrie, over de juiste instrumenten beschikt om de (productie)processen te optimaliseren.

Praat met onze product managers over vocht NIR analyse!

Onze ervaren product managers staan u graag te woord om al uw vragen over het gebruik van NIR analyse instrumenten voor vochtmetingen te beantwoorden. Zij helpen u graag met het vinden van de beste oplossing voor uw applicatie. Neem contact met ons op.

Neem vandaag nog contact met ons op

Neem contact met ons op over vocht NIR analyse

Inventech, specialist in vocht analyse met NIR