Inventech Menu
Dutch

Vocht meten bij poederdrogen en granulatie

Vochtmetingen spelen een cruciale rol bij farmaceutische processen zoals poederdrogen en granulatie. Het drogen kan het beste worden geregeld met altijd nauwkeurige sensorwaarden. U kunt bijvoorbeeld het vocht willen meten van het materiaal in een sproeidroger. Door continue metingen kunt u bepalen wanneer het materiaal het beoogde vochtgehalte heeft bereikt. Zo kunnen droging en granulatie goed worden gecontroleerd.

gelatinecapsule.jpg

Vocht meten in harde gelatine capsules en tabletten

De eigenschappen van harde gelatine capsules zijn in hoge mate afhankelijk van vocht. Voorafgaand aan het automatisch vullen, moeten de capsules worden geconditioneerd om een specifiek vochtgehalte te verkrijgen die de fysieke eigenschappen optimaliseert. Het vochtgehalte kan online of in de droger worden gemeten om te controleren of het capsulevocht op het juiste niveau is voor verdere verwerking. Automatische bemonstering wordt uitgevoerd in een bypass-systeem om de harde gelatinecapsules te controleren. Het vocht in het geperste poeder kan ook worden gemeten voorafgaand aan de het inbrengen in de tablet persmachine.

Lees hier meer over vochtmetingen in fluid bed dryers
gelatinecapsuletews.jpg

Totale verificatie van capsules en tabletten

Aangezien productiecontrole en documentatie bij de productie van geneesmiddelen de neiging heeft om steeds omvangrijker te worden, is er een groeiende vraag naar 100% controle van het gewicht van de geproduceerde tabletten en capsules. Het gewicht kan niet 100% worden gecontroleerd door gebruik te maken van een balans met de snelheid van moderne productielijnen. Daarvoor heeft Inventech de oplossing. 

measuring_the_moisture_in_pharmaceuticals_and_chemicals.capsulesgelatine1024_2.jpg

De oplossing voor het meten van vocht in tabletten en capsules

De MW3011 van TEWS maakt gebruik van de gepatenteerde microgolftechologie, waarmee 10.000 metingen van vocht en massa worden gerealiseerd per seconde. Daarmee is het de perfecte tool voor de afzonderlijke meting van snel passerende tabletten en capsules. Het aantal objecten gemeten per tijdseenheid wordt uitsluitend beperkt door de snelheid waarmee de objecten door de sensor worden geleid, niet door de meetfrequentie.

Dat maakt het mogelijk om een ​​100 % gewichtscontrole “in lijn” te hebben en om tabletten of capsules die niet aan de specificaties voldoen af ​​te wijzen. De nauwkeurigheid van de gewichtsmeting is vergelijkbaar met traditionele balansen maar dan op hoge snelheid, onafhankelijk van trillingen, vochtveranderingen, luchtstroom, oftewel: onder productieomstandigheden. 

Meer informatie over het meten van vocht in farmaceutische producten?

Neem daarvoor contact op Product Manager Kees van der Sar
inhoudgelatinecapsule.jpg
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Vocht meten in farmaceutische producten

Vocht meten in capsules en tabletten in de farmaceutische industrie