Inventech Menu
Dutch

Vocht detecteren in aardgas

Betrouwbare continue vochtmeting uitdaging voor gasindustrie

Het nauwkeurige detecteren van vocht is een uitdaging voor de gasindustrie. Overtollig vocht in aardgas veroorzaakt problemen zoals corrosie aan apparatuur zoals pijpleidingen en opslagtanks en vorming van gashydraat. Het meten van vocht in aardgas is geen moeilijke toepassing, maar je wilt wel een betrouwbare en continue meting. Overdracht van glycol en compressor oliën kunnen de in-situ sensoren snel beschadigen. Tri-ethyleenglycol (TEG) wordt toegevoegd aan droog aardgas voordat het stroomafwaarts wordt gestuurd voor commercieel of industrieel gebruik. Deze glycolen verschuiven de meetwaarden van de sensor. Welke analyzer zorgt voor een betrouwbare en continue vochtmeting in aardgas?

De oplossing: betrouwbare vochtmeting in gas

Teledyne’s 8800 NG Trace Moisture Analyser lost dit probleem op door middel van een ingebouwd vochtkalibratiesysteem waarmee de operator periodiek de kalibratiedrift van het apparaat kan controleren. Bovendien maakt de vochtsensor gebruik van Hyper Thin Film (HTF)-technologie. Deze technologie zorgt voor een hogere gevoeligheid, verbeterde stabiliteit en een snellere reactietijd in vergelijking met conventionele aluminiumoxide-sensoren. HTF sensoren kunnen veel van de verontreinigingen in aardgastoepassingen, zoals glycol, verdragen, waar andere sensoren snel verslechteren en falen.

Uitmuntende prestaties voor het meten van vocht in gas

Bekijk hier de uitmuntende presentaties van de 8800 NG Vocht detectie analyser van Teledyne Instruments in de brochure. Prestaties van deze analyzer zijn beter ten opzichte van andere analyzers op het gebied van: 

  1. Nauwkeurigheid
  2. Gevoeligheid
  3. Snelheid
  4. Temperatuur en stabiliteit

 

Meer informatie over vochtmetingen in gas

Wilt u meer informatie over de 8800 NG vochtanalyzer in gas van Teledyne Instruments of heeft u interesse in een test? Neemt u dan contact op met product manager John Heidenreich, via tel.nr.: 0162-460404 of email

Neem vandaag nog contact op met Inventech

Vocht analyse in aardgas

Inventech is dé specialist in het meten van vocht in aardgas