Inventech Menu
Dutch
greek-yoghurt[1].jpg

De productiecyclus van yoghurt

Tijdens de yoghurtproductiecyclus zijn sommige recepten instabiel of kwetsbaar vanwege hun complexiteit. Bovendien is de tijd cruciaal: het is belangrijk om de tijd tussen de voorbereidingsfase en de verpakkingsfase tot een minimum te beperken, want dat is de fase waarin weizakjes kunnen ontstaan.

Aan het einde van de fermentatie bevat de tank yoghurt, maar mogelijk ook weizakjes. Deze mogen niet in de roer/mengstap terecht komen en absoluut niet in het pak.

Mogelijke gevolgen van teveel wei in de uiteindelijke yoghurtverpakking zijn verdunde yoghurt of wei in plaats van yoghurt wat kan leiden tot ontevreden klanten. De in-line viscositeitsmeter van Sofraser, gecorreleerd met textuur en concentratiewaarden, helpt bij het verwijderen van wei uit het normale proces van yoghurtproductie.

 

Greek yogurt photo created by Racool_studio - www.freepik.com

Wei lagere viscositeit dan yoghurt

Wei heeft een lagere viscositeit dan yoghurt en wordt door de MIVI viscositeitsmeter gedetecteerd en automatisch uit de normale verwerkingslijn afgevoerd. Ook kan de MIVI-sensor worden gebruikt als de meest gevoelige consistentie of droogextractmeter die op de markt verkrijgbaar is. Het biedt een vibrerende meting die elke variatie in de toestand van het product detecteert. Standaard is de MIVI echter gekalibreerd in viscositeitseenheden.

De MIVI viscositeitsmeter voor uitstekende yoghurt

De MIVI is reproduceerbaar, betrouwbaar en ontworpen voor hygiënische productie; de sensor is EHEDG gecertificeerd. Ook wordt de MIVI niet beïnvloed door variaties in de stroomsnelheid, dankzij de meting bij hoge afschuifsnelheid in de 2e Newtoniaanse fase. Vanwege de robuustheid, eenvoudige installatie en omdat de sensor geen drift heeft, is de MIVI onderhoudsvrij.

 

Meer weten over de MIVI viscositeitsmeter voor de beste yoghurt?

Neem contact op met de product managers van Inventech
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Uitstekende yoghurt met de MIVI viscositeitsmeter

Wei wordt door de MIVI viscositeitsmeter gedetecteerd en automatisch uit de verwerkingslijn afgevoerd