Inventech Menu
Dutch

Traceren van zuurstofsporen in stikstofdekens

O2 traceren bij blanketing of inertiseren met stikstof

Veel (chemische) fabrieken kopen grondstoffen of geraffineerde voeding voorraden. Bij verzending van de stoffen (per vrachtwagen, spoor, binnenschip, enz.) is “blanketen” of inertiseren met stikstof van groot belang. Zo worden vluchtige stoffen of stoffen die gemakkelijk oxideren tijdens de verzending in gewenste vorm of staat gehouden en kunnen zij veilig worden getransporteerd. Aantasting van de grondstoffen en explosiegevaar door blootstelling aan (teveel) zuurstof wordt zo voorkomen. Zowel de verlader als de ontvanger controleert deze “dekens van stikstof” met een zuurstofanalyser.

Zuurstofcontrole in stikstof bij inertiseren met de draagbare 3110 van Teledyne

Het draagbare model 3110 van Teledyne Analytical Instruments is ideaal om sporen van zuurstof te traceren middels steekproeven bij “blanketen” of inertiseren met stikstof . De analyzer weegt slechts 4 kilo. Er zijn geen hulpgassen nodig, geen flow controllers en er is in wezen geen verwarmtijd. De 3110 werkt op batterijen, is veilig te gebruiken in gevaarlijke omgevingen en leent zich voor controle van vele verschillende beladingen. De sensor is specifiek gericht op zuurstof en kan zonder aanpassing worden gebruikt op vrijwel elk gas.

Download hier de brochure van de 3110 voor meer specificaties.

Inventech draagbare zuurstofanalyzer

Contact met Inventech voor het meten van O2 in stikstofdekens

Inventech is dé specialist voor gasmeetinstrumenten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met John Heidenreich, via tel.nr. 0162-460404 of email

Neem vandaag nog contact met ons op

Traceren van zuurstofsporen in stikstofdekens

Draagbare analyzer voor het traceren van zuurstofsporen