Inventech Menu
Dutch

In-line viscometer ideale tool voor real-time bewaken viscositeit in (onder andere) fenolharsen

Fenolharsen worden vaak gemaakt voor het impregneren en lijmen van papier. Aangezien fenolharsen exotherme reacties hebben die temperatuurgevoelig zijn, is het belangrijk de viscositeit nauwlettend te controleren. Als de reactie exotherm en/of te snel is, kan het resultaat hard en onbruikbaar zijn. Als de reactie te langzaam is, neemt de duur van de productie toe, wat resulteert in een lage productiviteit en een verhoogd energieverbruik. In beide gevallen kan dit leiden tot tot vertragingen bij de levering en hogere arbeidskosten. Als de reactie exotherm is kan dat er zelfs toe leiden dat dat kostbare apparatuur moet worden vervangen.

De MIVI-viscometer biedt real-time informatie die de reactiestadia beheerst.Het hoge bereik en de hoge gevoeligheid bij lage viscositeit van de MIVI in-inline viscometer maakt het de ideale tool voor het real-time bewaken van de viscositeit in fenolharsprocessen. Deze sensor vermindert de stolling tot nul en kan eenvoudig worden geïnstalleerd in een reactor of vat of bypass. In dit artikel leest u meer over de MIVI in-line viscometer in fenolharsprocessen.

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een test? Neemt u dan contact op met Product Manager John Heidenreich via email of tel.nr.: 0162-460404. 

 

 

 

 

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie